'Burası Türkiye'dir' diyemeyen Akşener'e tepki yağdı!

'Burası Türkiye'dir' diyemeyen Akşener'e tepki yağdı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ziyaretleri için gittiği Siirt'te bir esnafın 'Burası Kürdistan'dır' sözlerine sessiz kalarak, "Burası Türkiye'dir" diyemedi. Akşener'in sessiz kalması çok sert tepkilere neden oldu

Yurt içi gezilerine devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu kapsamda Siirt'te gitti.

İl merkezindeki esnaf ziyaretlerinin ardından Kurtalan ilçesine geçen Akşener, beraberindeki partililerle burada da esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü, sorun ve talepleri dinledi.

Akşener, girdiği dükkanlardan birinde kendisiyle Kürdistan ve Kürtçe hakkında konuşmak isteyen bir esnafla karşılaştı.

"BURASI KÜRDİSTAN'DIR"

Cemil Taşkesen adlı esnaf, Kürtçenin inkar edildiğini söylediği Akşener'e, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor." dedi.

 

 

AKŞENER SESSİZ KALDI

Esnafın Akşener'in gözünün içine bakarak defalarca "Burası Kürdistan" demesine karşın,  Akşener sessiz kalmayı tercih etti ve daha sonra politik cevaplarla birlik ve beraberlik söylemi yaptı.

"BURASI TÜRKİYE'DİR" DİYEMEDİ!

Esnafın ısrarla burası Kürdistan'dır demesine karşın Akşener'in, Burası Türkiye'dir, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Kürdistan diye bir yer yoktur diyememesi sert eleştirilere neden oldu.

Sosyal medya kullanıcıları binlerce twit atarak Akşener'i kınadılar.  Akşener'i #Kürdistan etiketi ile protestolarını dile getiren kullanıcıların gündeme taşıdığı paylaşımlar kısa sürede TT oldu.

"BAK MERAL AKŞENER"

Twitter'de Siirtli olduğunu söyleyen bir kullanıcı konuşmanın videosunu ekleyerek  Akşener'e şöyle seslendi:

"Siirt'te Meral Akşener'e burası Kürdistan diyorlar ve Meral hanım bunun karşısında dut yemiş bülbüle dönüyor. Bak Meral Akşener, ben Siirt kökenliyim. Kimse karşımda böyle konuşamaz, sen nasıl sustun hiç mi gücüne gitmedi!" 

 

twit-008.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.