Burhan Kuzu'dan Davutoğlu'na FENA ÇAKTI

Burhan Kuzu'dan Davutoğlu'na FENA ÇAKTI

AKP'li Burhan Kuzu, Beyaz TV'de katıldığı programda seçim sonuçlarını ve Başkanlık sistemini değerlendirdi.

Devletin tüm imkanlarını kullanmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting meydanlarına inmesine rağmen, AKP'nin tek başına iktidarı kaybetmesi, AKP'lileri ve yandaş kalemleri şoke etti. Kimisi bagajında biriktirdiği eleştirilerini sıralamayı tercih ederken bazıları da halka hakarete varan tepki göstermeyi seçti.

 

AKP eski milletvekili Burhan Kuzu da bunlardan biri oldu. Kuzu, seçim gecesi attığı, "Biz bu oyu hak etmedik;bu hizmetin karşılığı bu olmamalıydı. Hz.Peygamber"her toplum Layık olduğu idare ile yönetilir.''Kendi Düşen ağlamaz" Tweeti ile seçmene tepkisini gösterdi.

Burhan Kuzu'nun öfkesi hala geçmemiş. Dün gece Melih Gökçek'in oğlunun sahibi olduğu Beyaz Tv'de seçim değerlendirmesi yapan Kuzu, uzun uzun seçim sonuçlarını eleştirdi ve Başkanlık modelinin hala geçerli olduğunu söyledi.

Program sunucusunun, seçim analistlerinin belirttiği ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da önceki gün yaptığı "Halk Başkanlık sistemini istemedi" şeklindeki değerlendirmelerini sorması üzerine Burhan Kuzu, "Halk Başkanlık modelini istemedi diyenlerin çoğu, Başkanlığa başından beri karşı!" dedi.

Yandaş Medyasında, Ahmet Davutoğlu'na yönelik Başkanlık eleştirileri yoğun şekilde devam ederken Kuzu'nun yaptığı bu açıklama dikkat çekti.

Cemil Barlas da önceki attığı tweetlerde, "AKPdeki düşüşün asıl sebebi Davutoğlu’nun meydanlarda RTE'den ayrı telden çalması.. başkanlığı anlatmaması vaat yarışına girmesi. seçim kampanyasında başkanlıktan tek kelime etmeyip ondan sonra halk başkanlığı bilmiyor demeyi ancak külahıma anlatırsınız.." ifadelerini kullanmıştı.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.