Burhan Kuzu'dan dikkat çeken Dilek İmamoğlu paylaşımı

Burhan Kuzu'dan dikkat çeken Dilek İmamoğlu paylaşımı

TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Burhan Kuzu, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını eleştirdi; İBB Başkanı İmamoğluğlu'nun karısı Dilek İmamoğlu'nu Cumhuriyet kadını olarak niteleyenlere ”Gardırop anlayışına döndük” dedi.

AK Parti'nin kurucularından TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Burhan Kuzu, Twitter hesabından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "İki cami arasında kutlama olmaz" diyen Kuzu şunları söyledi; 
 

"Niyet gerçekten Cumhuriyeti kutlamak mı?Bir yanda Ayasofya diğer yanda Sultanahmet. Hemen ortasında CHP'li İBB'nin Cumhuriyet Bayramı konseri.Bu milletin dini ve manevi değerleriyle adeta dalga geçiliyor.Konser verecek başka meydan mı kalmadı?Kimden intikam alıyorsunuz ?

Halide Edip, Sultanahmet Meydanı’nda milli mücadele çağırısı yaparken,gönüller’e düşen mücadele ateşi,o camilerden yükselen ezanlarla kıvılcımlandı.Demekki,İki cami arasında Konser, Cumhuriyetin ruhuna yakışmamıştır."

 

DİLEK İMAMOĞLU'NA "GERÇEK CUMHURİYET KADINI" TEPKİSİ 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun bazı çevrelerce " Cumhuriyet kadını" olarak tanımlanmasına da tepki gösteren Burhan Kuzu sözlerini şöyle sürdürdü;

 

"Bu Cumhuriyet Bayramımızda bir şey daha yaşadık:Gerçek Cumhuriyet Kadını.Örnek olarak da Dilek İmamoğlu Hanımefendi gösterildi. “Gerçek Cumhuriyet Kadını”olmak için ne gibi hususiyetlere sahip olmak gerekiyor?Dönüp dolaştık bir dönem eleştirdiğimiz”Gardırop”anlayışına döndük!!"
 

burhan.JPG
 

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

kadin.JPG
 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.