Burhanettin Kocamaz’dan eski partisi MHP’ye sert sözler: Müptezeller!

Burhanettin Kocamaz’dan eski partisi MHP’ye sert sözler: Müptezeller!

MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından aday gösterilmeyince ağlaya ağlaya İYİ Parti’ye koşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz isim vermeden Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’a ağır sözlerle yüklendi.

ADAY GÖSTERİLMEYİNCE AĞLAYA AĞLAYA İYİ PARTİ’YE GEÇTİ

Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, aday gösterilmeyince MHP’den ağlaya ağlaya istifa edip koşa koşa İYİ Parti’ye geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Parti’de Genel Kurulu’nda yaptığı “bozkurt” işaretini “Burhanettin Kocamaz hırsına ve ikbal kaygısına yenik düşerek, değerlerimize ve liderimize karşı nankörlük etmiştir” sözleriyle eleştirmişti.

olcaykilavuz.jpg

“HİZMETLERİNİ İNKAR ETMİYORUZ AMA ASIL KARAKTERİ ORTAYA ÇIKTI”

Kılavuz yaptığı açıklamada Burhanettin Kocamaz ile ilgili şunları söylemişti:

"25 yıl boyunca partimizden Belediye Başkanlığı yapan Burhanettin Kocamaz İP'in grup toplantısında mezkur partinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Burhanettin Kocamaz, liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi'nin sahip çıkarak itibar ve makam kazandırdığı, ancak ilk fırsatta liderimizi ve partimizi sırtından hançerleyen, Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bölmek için her türlü ayak oyununa giren; Selahattin Demirtaş'a özgürlük isteyen, 'HDP Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir' diyen ihanet partisinin bir mensubu oldu.

Kendisinin Tarsus'a ve Mersin'e hizmetleri olmuştur, bunu inkar edecek değiliz; ancak Burhanettin Kocamaz bu adımıyla kendi mazisine, davasına ve kendisine oy veren ülkücülere ihanet etmiş ve böylelikle asıl karakterini de ortaya koymuştur.

“KOCAMAZ BENLİK DAVASINA DÜŞTÜ”

Liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in ve parti genel merkezimizin kararını saygıyla karşılayıp, partimizin muzafferiyeti için çalışacağı yerde benlik davasına düşmüş ve kendi değerini kendi elleriyle tüketmiştir. 'Ben varsam MHP var ben yoksam yok' zihniyetine sahip olanlar unutmamalıdır ki; siz yokken de Mersin'de MHP güçlü bir şekilde vardı, siz yokken de Ülkücü hareketin hamuru şehitlerin, gazilerin emekleriyle yoğrulmuştu. Her şeyini MHP'ye borçlu olan inkarcıların Ülkücü Hareketten hiçbir alacağı yoktur. Bu kutlu ve dualı hareket Burhanettin Kocamaz'ı 5 dönem belediye başkanlığına taşımış; Burhanettin Kocamaz ise hırsına ve ikbal kaygısına yenik düşerek, değerlerimize ve liderimize karşı nankörlük etmiştir. Bizden gibi görünüp bizi can evimizden vurmak isteyenlerin sonu her zaman hazin olmuştur. İhanette buluşanlar şehitlerimizin, gazilerimizin fedakar ve cefakar teşkilat mensuplarımızın vebalinden iki cihanda da kurtulamayacaktır. Makamda baki olmak isteyenlerin sonunda kendini düşürdüğü durum ortadadır. Kimse Ülkücü-Milliyetçi Hareket'ten daha büyük değildir; yel kayadan ancak toz kaldırır. Kendilerini dev aynasında görenler nasıl bir yanılgı içinde olduklarını da ilk seçimlerde anlayacaklardır."

kocamaz2.jpg

KOCAMAZ’DAN OLCAY KILAVUZ’A SERT KARŞILIK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aday gösterdiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un bu açıklamasına sosyal medya hesabından oldukça sert karşılık vererek; "Ömrü boyunca asalak yaşayan, üretemeyen bazı müptezeller sahibinin sesi sıfatıyla bize saldırıyor" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından aday gösterilmeyince MHP’den istifa edip koşa koşa İYİ Parti saflarına katılan Burhanettin Kocamaz, küfür ve hakaretlere maruz kaldığını ifade ederek; ‘devam’ kararı almasında vatandaş taleplerinin etkili olduğunu iddia etti ve şunları söyledi: “Değerli hemşehrilerim; sizler istediniz, biz de talebinize uyduk ve ‘Yola devam’ dedik. ‘Size ne istiyorsunuz, fikriniz nedir?’ diye sorma nezaketini bile göstermeyenler bugün sizin talebinize karşılık veren şahsıma karşı hakaret ve küfür yarışına girdiler. Ben bu tip seviyesizleri Allah’a havale ediyorum” dedi.

KOCAMAZ İSTİFASINI VE KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Aday gösterilseydi halen “aslan MHP’li” olacak olan ancak; aday gösterilmeyince MHP’den istifa eden Burhanettin Kocamaz kendisini “Türk Milliyetçiliği kimsenin tapulu malı değil” sözleriyle savundu. Türk olarak kabul eden ve Türk Milleti’nin değerlerine sahip çıkan herkesin Türk milliyetçisi olduğunu ifade eden Kocamaz, açıklamasında şunları kaydetti:

“MÜPTEZELLER BİZE SALDIRIYOR”

“Birileri Türk milliyetçiliğini ve onun ritüellerini sadece kendisinin tapulu malı, patentli ürünü zannediyor! Kimse kusura bakmasın! Türk milliyetçiliği kimsenin tekelinde değildir! Kendisini Türk olarak kabul eden, Türk milletinin değerlerine sahip çıkan herkes Türk milliyetçisidir! Türk milliyetçisi olmak vatanını, milletini, devletini, bayrağını ve dilini herkesten daha fazla sevmek, örf, adet ve geleneklerini sahiplenmek demektir! Bu gelenekler içerisinde vatana ihanet etmediği sürece insanı aşağılamak, hakaret etmek yoktur. Saygı, sevgi ve gönül kazanmak vardır. Aziz Atatürk; ‘Vatanını en çok seven ona en çok hizmet edendir’ diyor. Yine Sevgili Peygamberimiz; ‘İnsanların en hayırlısı insanlara ve insanlığa en fazla hizmet edendir’ diye buyuruyor. Ama ömrü boyunca asalak yaşayan, üretemeyen bazı müptezeller sahibinin sesi sıfatıyla bize saldırıyor. Yazıklar olsun.”

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.