Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey hayatını kaybetti

Burning Man'in yaratıcısı Larry Harvey hayatını kaybetti

Türkiye’de Şeyma Subaşı’yla tanınmaya başlayan dünyaca ünlü çöl festivali Burning Man’in yaratıcısı olan Larry Harvey hayatını kaybetti. 

İnstagram fenomeni Şeyma Subaşı’yla Türkiye’de de son dönemlerde popüler olan Burning Man festivalinin yaratıcısı olan 70 yaşındaki Larry Harvey hayatını kaybetti. Dünyaca ünlü sanat ve müzik festivalinin yaratıcısı olan Harvey’in 1 ay önce felç geçirdiği öğrenildi. 1986 yılında en yakın arkadaşı olan Jerry Goodell ile birlikte yaz gündönümünü kutlamak isteyen Larry Harvey, ilk olarak San Francisco’da tahta bir adamı Baker Sahili’nde ateşe verdi. Böylece yıllardır devam eden fesyivalin ilk adımı burada atılmış oldu. 

 

1990 yılında başladı
Şuanda hala Nevada’da devam eden festival ilk olarak 1990 yılında Black Rock Çölü’nde düzenlenerek gelenek haline geldi. Zamanla popüler olmaya başlayan festivale, dünyanın 4 bir yanından her yıl 70 binden katılımcının geldiği ve festival alanında ilgi çekici görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Festivalin felsefesi olan tahta adam ise son gününde yakılmaya devam ediyor. 

 

'Kalıbın dışında yaşadı'
Larry Havey’in ölümü ise sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı. Burning Man şirketi de ölüm haberinin ardında yaptığı açıklamada Larry’nin hayatı boyunca kalıpların dışında bir hayat sürdüğünü ve tüm kuralları yıkarak kendi hayatını yaşamaya çalıştığını belirtti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.