Burseya dağı temizlendi

Burseya dağı temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya dağı teröristlerden tamamen temizlendi. İşte haberin ayrıntıları;

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman askerleri, Afrin’de devam eden operasyon kapsamında stratejik konumda bulunan Burseya Dağı’nı ele geçirdi.

Afrin’in kuzeydoğusundaki stratejik noktalardan Burseya Dağı’nda Mehmetçik ve ÖSO ile PKK’lı teröristler arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Havanın açmasının ardından Burseya Dağı’ndaki terör örgütü hedefleri, kuleleri, tünelleri, beton mevzileri ve koruganları havadan ve karadan vuruldu. Her yarım saatte bir hava harekatı düzenlenirken, Burseya Dağı dakika başı obüs ve top atışlarıyla dövüldü. Bombalanan alanlardan yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafından da görüldü. Hava harekatıyla birlikte terör örgütünün Burseya Dağı’nda uzun sürede hazırladığı mevziler yerle bir oldu, ardından Zırhlı Personel Taşıyıcı ve tanklardan oluşan yaklaşık 40 askeri araçlık bir birlik, dağı teröristlerden temizledi.

BURSEYA DAĞI NE ÖNEME SAHİP?

Burseya Dağı; Kilis, Azez ve Afrin’in birleştiği noktada yükselen ve üç cepheyi de tepeden gören kritik bir noktada bulunuyor. Terör örgütü, Burseya Dağı’nın hem Kilis’e hem de ÖSO’nun kontrolündeki Azez’e bakan konumu sayesinde, bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor. Terör örgütünün Burseya Dağı’nda inşa ettiği 10’dan fazla beton kule ve bu kuleleri birbirine bağlayan surlar bulunuyor.

Dağın yanındaki Bafliyan ve Kestel gibi yerleşim yerleri, PKK’nın önemli merkezlerinden. Burada birçok sığınak ve mühimmat deposu bulunuyor. PKK, buralarda şehir içinde, sivillerin arasında olduğu için top atışları yapılamıyor. Burseya’dan sonraki harekat noktasının bu bölgeler olacağı beklenirken, birliklerin bu bölgeden ilk olarak Kestel’in Cündo Köyü’nü temizlediği öğrenildi. TSK’nın Burseya Dağı’nda tam kontrolü sağlamasıyla hem halkın güvenliği sağlanmış oldu, hem de Afrin’i kontrol etme noktasında önemli bir mevzi temizlenmiş oldu.

Burseya’da şiddetli çatışmalar sürerken, TSK’dan yapılan açıklamada harekatın 9’uncu günü itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısının 557’ye ulaştığı bildirildi. Burseya Dağı ile beraber Afrin’in beş beldesinde 13’ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4’ü stratejik tepe olmak üzere toplam 20 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, harekatın önceki günlerinde Bülbül beldesine bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa köyleri ve Kürdo köy altı yerleşimi, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, 740. Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak, Cinderes beldesinde de Hammam köyü ile Mersides Tepesi temizlenmişti. TSK’nın açıklamasında harekatın BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği tekrarlandı.

burse.jpgburse1.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.