Bütün dünya gözlerini ABD’ye çevirdi! ANTİFA Seattle’da özerklik ilan etti!

Bütün dünya gözlerini ABD’ye çevirdi! ANTİFA Seattle’da özerklik ilan etti!

Bütün dünya gözlerini ABD’ye çevirdi! ANTİFA Seattle Capitol Hill bölgesinde Anarşistler özerklik ilan etti, Trump Twitter’dan ateş püskürdü

Afro Amerikan George Floyd'un Minneapolis polisi tarafından öldürülmesinden sonra başlayan gösteriler ilginç gelişmelere sahne olmaya devam ediyor. George Floyd'un ölümünden sonra başlayan protestolar 15. gününde hala devam ediyor.

En başından beri en yoğun protestoların yaşandığı Seattle şehrinde, anarşistler gösterilerin devam ettiği Cal Anderson parkının içinde yer aldığı Capitol Hill mahallesinde polisin ve orduya bağlı Ulusal Muhafızların çatışmalardan sonra çekilmesini müteakip özerkliklerini ilan ederek Capitol Hill Autonomous Zone/CHAZ (Capitol Hill Özerk Bölgesi) isimli komünü kurdular. Komün içinde halk kendi güvenliğini sağlıyor. Bölgeye girildiğinde "Şu anda Amerika'yı terk ediyorsunuz" ve "Capitol Hill Özerk Bölgesine Hoş geldiniz" pankartları dikkat çekiyor.

 

antifa1-001.jpg

Bölge içinde çeşitli etkinlikler, film gösterileri, atölyeler düzenleniyor. Özerk bölge 6 sokağı içeriyor ve Wikipedia'da özerk bölge ile ilgili açılan başlıkta şu bilgiler yer alıyor:

Yer: Seattle Washington
Yönetim Biçimi: Anarşist Komün
Nüfus: 200
Alan: 0.036 km2
Kuruluş tarihi: 8 Haziran 2020
Para Birimi: Amerikan Doları

Bölgenin güvenliğini John Brown Gün Club isimli aşırı sol grup Redneck Revolt'un kontrolündeki silah kulübü sağlıyor. Bölge sakinleri, polis olmadan daha güvende oldukları ve kendi güvenliklerini kendilerinin sağlayabileceği iddiasındalar.

Özerk bölgeyi resmi olarak hiçbir devlet henüz tanımazken, Industrial Workers of the World / IWW (Dünya Sanayi İşçileri Sendikası) tanıyarak kendi yayın organında övgülerle yer verdi.

 

antifa2.jpg

Özerk Bölgenin merkezi yönetimi yok ve kendilerini De facto Anarşist Komün olarak tanımlıyorlar.

ABD Başkanı Trump, Washington eyaletine bağlı Seattle kentindeki göstericilerin belediye ve meclis binalarını binasını işgal etmesine, "Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti." ifadesiyle Twitter üzerinden tepki gösterdi.

 

antifa-abd.jpg

Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Demokrat Jenny Durkan'a tepki gösteren Trump, "Şehrinizi geri alın. Almazsanız, ben alırım. Bu bir oyun değil. Bu çirkin anarşistler acilen durdurulmalı. Hızlı hareket edin" çağrısında bulundu.

Trump, "Radikal solcu Demokratlar tarafından yönetilen Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti. Kanun ve nizam!" ifadesini kullandı.

 

ANTİFA NEDİR?

 

75753.jpg

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.