Büyük Çamlıca Camisi’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Büyük Çamlıca Camisi’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli açıklamalar

6 yıl önce temeli atılan, binlerce vatandaşın aynı anda ibadet edebileceği Çamlıca Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yabancı devlet başkanlarının katılımıyla açıldı.

Çamlıca Cami’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un güzelliğine güzellik katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“İSLAM CAMİASI İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

“Büyük Çamlıca Cami’nin ülkemiz, İstanbul’umuz ve İslam camiası için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Böylesine muhteşem bir eserin kentimize kazandırılmasında emeği geçen mimarından, mühendisine, işçisinden sanatçısına herkese şükranlarımı sunuyorum.”

d4-001.jpg

“SADECE BİR CAMİ DEĞİL AYNI ZAMANDA KÜLLİYE”

“Türkiye’nin en büyük camisi Çamlıca Camii aynı zamanda bir külliye. Sadece bir cami değil, sergi salonlarıyla, konferans salonlarıyla Türk İslam Eserleri Müzesi ile burası aynı zamanda bir külliye. Türkiye’nin en büyük camisi vasfını da taşıyan bu eser, İstanbul’un her noktasından da rahatça görülebiliyor. Aynı zamanda camimizde 65 bin mümin ibadetini gerçekleştirebiliyor. Birileri nasıl dolduracaksınız deseler de elhamdülillah doluyor.”

d3-003.jpg

“RABBİM BİZLERE, İSTANBUL’DA SİLİNMEZ İZLER BIRAKMAYI NASİP ETTİ”

“Rabbim bizlere, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray ve İstanbul Havalimanı gibi birbirinden büyük eserlerle bu kente damgamızı vurmayı, İstanbul’da silinmez izler bırakmayı nasip etti. Büyük Çamlıca Camii medeniyet mirasımızı daha ileriye taşıyacak mimarların, yeni ustaların yetişmesine de vesile olacak. Gecemizi gündüzümüze katarak İstanbul için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

d1-005.jpg

“CAMİLERE SALDIRANLARLA KİLİSELERE SALDIRANLAR AYNI KARANLIK ZİHNİYETE SAHİPTİR”

“İbadethaneleri kan gölüne çeviren ilkel ve vahşi zihniyete artık herkesin bir ‘dur’ demesi gerekiyor. Camilere saldıranlarla, kiliseleri hedef alanlar aynı karanlık zihniyete sahiptir. Masumları katletmenin, ibadethaneleri bombalamanın adı cihat değil terör, vahşet, cinayettir.”

“HANGİ DİNE MENSUP OLURSA OLSUN ÖZGÜRCE İBADET ETME HAKKI VARDIR”

“Nerede bir minare varsa, nerede ezanlarımız okunuyorsa hiç şüphesiz orası bir Müslüman yurdudur. Bir mümine yakışan tavır da camilere bakınca hata görmek, kusur aramak değil, ona sahip çıkmaktır. Allah’a hamdolsun milletimizin Büyük Çamlıca Camii’ne sahip çıktığını, İstanbullu kardeşlerimizin camiyi cemaatsiz bırakmadığını görüyoruz. Bizim inancımızda ibadet hakkı kutsaldır. Hangi dine mensup olursa olsun herkesin ibadetlerini hür bir şekilde yerine getirme hakkı vardır.”

“ÜLKEMİZİ VE BÖLGEMİZİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ETRAFINDA TOPLANAN SAPKINLARDAN TEMİZLEMEKTE KARARLIYIZ”

“Ülkemizi ve bölgemizi El Kaide, FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi örgütlerin etrafında toplanan sapkınlardan temizlemekte kararlıyız. Benzer şekilde Avrupa’da camilerimize saldıran, Müslümanları hedef alan Neonazi terörüyle de mücadelemiz devam edecek.”

d2-005.jpg

TÖRENE KİMLER KATILDI?

Büyük Çamlıca Cami’nin açılış törenine, Filistin Başbakanı Muhammed İbrahim İştiyye, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esadov, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Libya Meclis Başkanı Halid Elmeshri, Tunus El Nahda Hareketi Lideri Raşid el Gannuşi katıldı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.