Büyük İstanbul depremi: Tarihi fark var!

Büyük İstanbul depremi: Tarihi fark var!

Türkiye’nin kilitlendiği YSK’nın yenilediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde siyaseti temelden sallayacak sonuç çıktı.

YSK’nın yenilediği İBB seçiminde Türkiye’nin siyasetini temelden sallayacak bir sonuca doğru gidiliyor.

YSK’nın yayın yasağını kaldırmamasına rağmen ANKA ajansı ve siyasi partilerden gelen verilere göre daha önce kıl payı kazanan CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, bu sefer AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’a karşı tarihi bir fark atmış gözüküyor.

AA'DAN İLK VERİLER GELDİ

YSK'nın yayın yasağını kaldırmasıyla birlikte AA'dan ilk veriler geldi.

Gelen verilere göre sandıkların yüzde 99.99'u açıldı.

Açılan sandıklara göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 54.19 'unu aldı.

binali-yildirim-siyasetcafe-004.jpg

AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım da oyların ancak yüzde 44.97'sini alabildi.

Açılan sandık sayısına bakıldığında aradaki oyun kapanması mümkün gözükmüyor.

Bu sonuçlara göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu YSK'nın yenilediği seçiminde rakibine tarihi bir fark atarak yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

BİNALİ YILDIRIM İMAMOĞLU'NU KUTLADI

AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım son dakikada bir açıklama yaparak, sonuçları değerlendirdi ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını ilan ederek rakibini kutladı. 

ÖCALAN MEKTUBU TERS TEPTİ

İstanbul’da kıyasıya süren seçim rekabetinde son anda HDP seçmenini etkisiz kılmak ve sandığa gitmesini engellemek için Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın mektubundan medet umulmuştu.

Ancak yaşanan gelişmeler gösteriyor ki, İstanbul’daki HDP seçmeni bu çağrıdan etkilenmedi ve sandığa giderek İmamoğlu dedi.

CUMHUR İTTİFAKI'NA ÖCALAN DİNAMİTİ

İstanbul seçimini kazanmak için son koz olarak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a sarılan AK Parti’nin bu planı İstanbul’da suya düştü. İstanbul’daki Kürt oylarını kazanmak veyahut etkisizleştirmek isteyen AK Parti, Cumhur İttifakı’nın temeline “Öcalan dinamitini” atarak, hem İstanbul’u kaybetmiş hem de Türkiye’nin geleceğine yönelik oldukça tehlikeli bir iş yapmış oldu.

MİLLİYETÇİ MUHAFAZAKAR SEÇMEN TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti’nin “Öcalan mektubu” kozunun Cumhur İttifakı’na gönül vermiş milliyetçi muhafazar seçmende kızgınlığa neden olmuş gözüküyor.

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki 2. Yarışta ortaya çıkan tarihi farkın Pazartesinden itibaren Türkiye’de yeni tartışmalara neden olacağına şimdiden kesin gözle bakılıyor.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.