Büyük tehlikeye dikkat çekti

Büyük tehlikeye dikkat çekti

Gazeteci Metehan Demir, Emniyet'teki tasfiye/kıyım sonrası ortaya çıkan acı gerçeği gözler önüne serdi...

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Emniyet'te büyük bir tasfiye operasyonu başlamıştı. Başta İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve yolsuzluk operasyonunda Adli Kolluk olarak görev yapan polis müdürleri ve polisler olmak üzere Türkiye çapında yaklaşık 2500 polis görevden alınmıştı.


Bu tasfiyelerin bir kısmı adı yolsuzluk iddialarına karışan ve oğlu tutuklanan Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yapılırken, devamı da yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın talimatları doğrultusunda yapıldı.


Bu süre zarfında birçok deneyimli polis memuru da görevden alındı. Haliyle o kişilerin takip ettikleri soruşturmalar, operasyonlar durdu.


Gazeteci Metehan Demir, Emniyet'teki bu büyük tasfiye/kıyım sonrası acı gerçeği gözler önüne serdi.


Demir, tasfiye sonrası, ülkenin büyük bir güvenlik sorunu ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, "Bugün ülkede, hırsızı, uğursuzu teröristi, yeraltı örgütleri, mafya, çek-senet mafyası falan hepsi elini kolunu sallaya sallaya fink atıyor" dedi.


İşte Metehan Demir'in o sözleri:


"Benim söylemek istediğim bugün ülkede, hırsızı, uğursuzu teröristi, yeraltı örgütleri, mafya, çek-senet mafyası falan hepsi elini kolunu sallaya sallaya fink atıyor. Çünkü bunlarla ne ilgilenecek adam var ne ilgilenecek adamın ilgilenecek hali var. Birçok şeyin kontrolden çıktığı söyleniyor. Terörle mücadele anlamında asker bir ara ne kadar sersemletildiyse şimdi de aynı şey polisin başına geliyor. Dolayısıyla bunların bir an evvel çözülmesi lazım. Bu sistem tamamen çöküyor. Bilmiyorum farkında mısınız?"17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Emniyet'te büyük bir tasfiye operasyonu başlamıştı. Başta İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve yolsuzluk operasyonunda Adli Kolluk olarak görev yapan polis müdürleri ve polisler olmak üzere Türkiye çapında yaklaşık 2500 polis görevden alınmıştı.


video

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.