Büyükada Davutoğlu’na uzanıyor

Büyükada Davutoğlu’na uzanıyor

Gazeteci-Yazar Ömer Turan sosyal medya hesabı üzerinden çok konuşulacak iddialarda bulundu.

Gazeteci Ömer Turan Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şok iddialarda bulundu. Ömer Turan’ın iddialar eşliğinde 15 Temmuz darbe girişimine giden süreci toplantı toplantı ve isim isim deşifre etti.

İşte Gazeteci Ömer Turan’ın Twitter hesabından yaptığı o paylaşımlar;

1. Türk devletinin bekasına kasteden 15 Temmuz darbesine giden süreci toplantı toplantı, isim isim deşifre edeceğiz. YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE.

2. Büyükada dosyasının içi boş diyenler, tutuklanan casuslar hakkında somut delil yok diyen Yıldıray Oğur, Akif Beki, Hakan Albayrak gibi Kararcı ekip yazdıklarımı iyi okusun.

3. 15 Temmuza giden darbe sürecinde ilk önemli toplantı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde 21 Mart 2016'da Antalya Lara'da Barut otelde gerçekleşti.

4. Antalya'daki toplantıda 'Tarihi Çıkış Gereklidir' kararı alınır. Antalya'daki toplantıya katılanlardan biri de Colombia üniversiteli CHP Çankaya Belediye başkanı Alper Taşdelendi.

5. Kılıçtaroglu'nun 21 Mart'ta Antalya'daki toplantısının önemini ve bu toplantıda alınan kararları öğrenmek istiyorsanız bu haberi okuyun. (http://www.milliyet.com.tr/dis-politika-ve-guvenlik-zirvesi/siyaset/detay/2213141/default.htm)

6. Gelelim 21 Mart toplantısının en önemli katılimcılarından biri olan Alper Taşdelen'in 4 Haziran 2016'da darbenin lideri Akın Öztürk ile yaptığı toplantıya. Taşdelen darbeden çok kısa süre önce darbenin lideri ile toplantı yaptı.

7. Antalya'da 21 Mart'ta yapılan toplantının diğer önemli katılımcısı ise Karar gazetesi yazarı Mensur Akgün'dü. Akgün ismi çok önemli, buraya kulak asın.

8. Mensur Akgün 7 Haziran 2016'da Amerika’ya gidiyor. Mensur beye o seyahatinde ki temaslarını sormak lazım. Bu ziyaretinizde Henry Barkey ile ABD'de görüştünüz mü?

9. Mensur Akgün, 11 Temmuz da üniversitesinin “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ve Altın nesil “ reklamını paylaşıyor. Oysa reklam 2013 te çekilmişti.

10. Karar gazetesi yazarı Mensur Akgün 11 Temmuzda yani darbeden sadece 4 gün önce Yurtta Sulh Cihanda Sulh temalı üniversite tanıtım reklamını yayınlıyor. Buyrun delili.

11. Mensur Akgün 13 Temmuz 2016'da Yunanistan Koş adasına gidiyor.

12. Gelelim en önemli noktaya, Büyükada darbe toplantısında darbeyi düzenleyen Henry Barkey'in sağ tarafında duran kişi Karar gazetesi yazarı Mensur Akgün'dür.

foto1.jpg

13. Karar gazetesi yazarı Mansur Akgün Büyükada darbe toplantısının Henry Barkeyden sonraki en önemli ikinci ismi. Ama buna rağmen tutuklama kararı alınmadı.

14. Davutoğlunun talebesi Orsam başkanı Utah doktoralı Emre Uslunun kankası Şaban Kardaş darbe toplantısına katılan önemli isimlerden biriydi. Kardeş bu toplantıya katıldığı için tutuklandı.

15. Peki Henry Barkey'in sol tarafındaki kişi kim? Irak'ın eski ABD büyükelçisi samir sumaidaie.

16. Büyükada darbe toplantısının Barkey ve Mensur'dan sonraki en önemli ismi olan Samir Sumaidaie tam bir ABD ajanıdır. ABD Talabaniyi Samir üzerinden kontrol etti. Samir Irak stratejistidir.

17. Samir'in sol tarafındaki kadının ismi Ellen Laipson. Laipson Obama'nın istihbarat danışmanı. O da Barkey ve Samir gibi toplantıya katılmıştı.

foto2.jpg

18. Büyükada Splendid palace"daki darbe toplantısına katılanların listesi.

foto3.jpg19. Bunlar darbeye katılanların resmi listesi. Birde listede olmayan TNW uzmanı Jeff Romi gibi isimlerde vardı. Romi'nin görevi görüntülü konferans yapmaktı.

20. Pentagon-incirlik-Rusyadaki ABD büyükelçiliği-Büyükada darbeyi eşgüdümlü olarak takip etti. Jeff Romi'nin görevi teknik altyapıydı.

21. İddianamenin içi boş diyerek yada başka gerekçelerle Büyükada darbe toplantısını meşrulaştırmaya çalışanlar da darbecidir. Büyükada dakika toplantı darbe toplantısıdır, katılanlarda vatan hainidir.

22. Mensur Akgün Henry Barkeyden sonra darbe toplantısının ikinci büyük ismidir. Karar gazetesi yazarı Mensur Akgün de Şaban Kardaş gibi tutuklanmalıdır.

23. CİA ajanı Henry Barkey'in darbe toplantıdan  Büyükada Splendid Palace resepsionuna bıraktığı Pensilvenya damgalı haç.

foto4.jpg24. CIA eskiden birini öldürdüğünde bir işaret bırakırmış. Barkey de bir CIA ajanı olduğu için geride mesaj içeren bir sembol bırakıyor; Pensilvenya damgalı haç. Yani diyorki bu bir Gladyo-fetö darbesidir.

25. Bu arada, Büyükada ve Splendid oteli Üst akıl için sembol değeri yüksek olan bir yer. Darbe Toplantının orada olması sizin için bir şey ifade etmeyebilir ama Üst akıl için çok şey ifade ediyor.

26. Karar gazetesi yazarları farklı gerekçelerle Büyükada darbe toplantısını sorgulamıştı, hala da sorguluyor. Kendi yazarı Mensur Akgün meğer darbe toplantısının iki numaralı ismiymiş. Şimdi bazı şeyler daha iyi anlaşılıyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.