'Büyüleyen Şehir İstanbul' sergisi sanatseverleri bekliyor

'Büyüleyen Şehir İstanbul' sergisi sanatseverleri bekliyor

Ressam Memduh Kuzay'ın, 'Büyüleyen Şehir İstanbul' sergisi açıldı. Ressamın İstanbul’un tarihi güzelliklerini anlattığı sergi Trump Art Gallery'de sanatseverleri bekliyor.

Türk Modern Resim Sanatı'nın son dönemdeki başarılı ressamlarından Memduh Kuzay'ın 'Büyüleyen Şehir İstanbul' sergisi Trump Art Gallery'de açıldı.

RESSAM Memduh Kuzay'ın, tuval üzerine akrilik ve yağlı boya ile yaptığı eserlerde İstanbul’un tarihi dokusu dikkatleri çekiyor.

8674259.jpg

'Büyüleyen Şehir İstanbul' sergisinde İstanbul'un tarihi ve eşsiz güzelliklerini anlatan Ressam Memduh Kuzay, serginin sadece İstanbul konulu olduğunu, antik dokuları ön plana aldığını söylüyor.

memduhkuzay-dha4_16_9_1524216977-880x495.jpg

Sanatçı, tuval üzerine akrilik veya yağlıboya ile yaptığı resimlerini kullandığı teknikle zenginleştiriyor. Eserlerinde sadece İstanbul’u işleyen ressam “Sanat eseri yaratmanın olmazsa olmazı başkalarına benzememektir. Evrensel doğru disiplini, araştırmayı ve her şeyden önce bilgi gerektirir. Bu saydığım mayalarla yoğrulmuş hamurumun (resmimin) tanımı; kendi orjinal tekniğim ile bilgiyi birleştirerek, aynı şeyleri tekrarlamadan yaptığım ve evrensel kabül görmüş bir yolculuktur” diye konuştu.

ress.jpg

SERGİDE 27 RESİM VAR

İstanbul'un büyüleyici bir atmosferi olduğunu söyleyen Kuzay, “Tüm dünyanın gözdesi olan İstanbul'u işledim. 27 resimden oluşan sergide tarihi yarımada ve onun dışında bir iki bölgeye daha yer verdim" dedi.

Ressam Memduh Kuzay'ın 'Büyüleyen Şehir İstanbul' resim sergisi, 19 Nisan – 21 Mayıs 2018 tarihleri arasında Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery'de sanatseverleri bekliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.