Büyükelçi, Menzil'i makamında ağırladı

Büyükelçi, Menzil'i makamında ağırladı

Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Kemal Kaygısız, Menzil Cemaati'ne bağlı Nezir Derneği’nden gelen heyeti makamında ağırladı.

Eğitim, sağlık, ekonomi, hukuk gibi toplumsal yaşamın tümünü ilgilendiren alanlarda etkilerini artıran tarikat ve cemaatler, dış politikada görünür hale geldi.

Cumhuriyet’in haberine göre kamuoyunda, “Menzil Cemaati’nin derneği” olarak bilinen ve ölen Menzil Şeyhi Abdülbaki Elhüseyni’nin oğlu tarafından kurulan Nezir Derneği üyelerinin, Çad büyükelçisinin makamında ağırlandığı ortaya çıktı.

Muhammed Saki Elhüseyni’nin kurucusu olduğu derneğin ziyareti, “Nezir, gönül coğrafyamızdaki yüreklere dokunmaya devam ediyor” şeklinde paylaşıldı.

Dernek üyeleri, Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Kemal Kaygısız’ın makamından fotoğraf da paylaştı.

Derneğin adak, akika, nafile, şükür ve kurban organizasyonu için Çad’da bulunduğu bildirildi. Büyükelçilik ziyaretinin ise “Kurban kesim ve dağıtım işlemlerinden önce” gerçekleştiği belirtildi. Menzilci derneğin Çad Büyükelçisi Kaygısız’a, “Çad’da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi” verdiği öğrenildi.

12 Temmuz 2023 tarihinde ölen Menzil Cemaati’nin şeyhi Abdülbaki Elhüseyni’nin büyük oğlunun kurduğu Nezir Derneği, kurulduğu gün itibarıyla “Bağış” adı altında para toplamasıyla gündeme gelmişti. Ayrıca, derneğin internet sitesinde yer alan “Banka Hesaplarımız” bölümünde üç farklı bankadan Türk Lirası ve döviz cinsinden para yatırılabilecek banka hesap numaraları yer alıyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.