Caferi Liderden Diyanete ramazan orucu çağrısı!

Caferi Liderden Diyanete ramazan orucu çağrısı!

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Diyanet İşleri Başkanlığına ve Caferi Alimler Birliği'ne çağrıda bulundu.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Diyanet İşleri Başkanlığına ve Caferi Alimler Birliği'ne çağrıda bulundu.

 

Özgündüz şunları söyledi:

 

'T. C. Diyanet İşleri Başkanlığına arz ve Caferi Alimler Birliği (CABİR) yönetim kuruluna ricamdır:

Mübarek Ramazan ayına üç hafta kaldı. Bu ayın orucu önemli beş farzdan biridir. Ancak malumunuz olduğu gibi Kur’ân-ı Kerîm, Bakara 286. Ayetinde, Allâh kimseyi gücünü aşan bir şeye mükellef kılmamıştır. Aynı surenin 184. ve 185. Ayetlerinde de hasta ya da seferde olanlar başka zaman kaza eder. (Yaşlılık ya da başka sebeple) oruca takatı olmayanlar, oruç tutmak yerine bir fakiri doyurur.

Uzmanlar, korona virüse karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekir ve bunda da en önemli olan düzenli uyku ve sağlıklı beslenmedir diyorlar. Yine malumunuzdur ki, bizim coğrafyamızda yaklaşık 17 saatlik oruç, bedenin savunma sistemini za’fa uğratacaktır. Ayrıca bugün hiç de ihtiyacımız olmayan şu davul da akşamdan sabaha millete uykuyu haram ediyor. Bir yandan da özgürlüğüne düşkün bir milletin eve tıkılmış olmasına bir de uyku düzensizliğiyle 17 saatlik orucu ekleyince (Allah korusun) milli bir felaket yaşayabiliriz.

Yukarıdaki ayetlerin ışığında fıkhî bir çözümle bu felaketi önleyemez misiniz? Yukarıdaki ayetin devamında “Allah size kolaylık diler; zorluk istemez” buyurmuşken ve Peygamberimiz (s.a.v) “kolaylaştırın, zorlaştırmayın“ buyuruyorken sizler de bu millete bir kolaylık gösteremez misiniz? Bu üç haftaya kadar bu afet geçmezse, Allah ve Resulünün hatırına bu müslüman millete merhamet edip kolay bir yol gösterin.'

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.