Çağın hastalığı obezite kongrede ele alınacak

Çağın hastalığı obezite kongrede ele alınacak

Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD) ile Türk Diabet ve Obezite Vakfı birliğiyle düzenlenen 10’uncu Ulusal Obezite Kongresi 20-23 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Kongre’de tüm yönleriyle obezite tartışılacak.

10’uncu Ulusal Obezite Kongresi hakkında bilgi veren Türkiye Obezite Araştırma Derneği Yönetim Kurulu ve 10’uncu Ulusal Obezite Kongresi Organizasyon Kurulu üyeleri, obezitenin kardiyovasküler hastalıklar, hipertansiyon, diyabet, hiperlipidemi, bazı kanser türleri, kemik-eklem sorunları, obstrüktif uyku apnesi gibi pek çok sağlık sorununa yol açtığını söylediler.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya, bu nedenle obeziteyle mücadelenin, acil ve etkin olarak ele alınması gereken önemli bir halk sağlığı mücadelesi olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“Kongremizde obezite yönetiminde olması gerektiği gibi multidisipliner bir bakış açısı yansıtılacaktır. Endokrinoloji, İç Hastalıkları, Pediatri, Bariyatrik cerrahi, Beslenme ve Diyetetik, Psikiyatri-Psikoloji, Egzersiz Uzmanlığı, Gıda sektörü gibi obezite ile mücadelede iş birliği içerisinde olan farklı alanlardan bilim insanlarıyla obezite her yönüyle tartışılacak ve bu epidemiyle mücadelede yeni stratejiler için ortak fikirler üretilecektir. Bunu yaparken sadece obeziteyle sınırlı kalmayıp günümüzün yeni kavramlarından ‘diyabezite’ ve ateroskleroz, hipertansiyon gibi eşlik eden hastalıklar üzerinde de durulacaktır.”

 

Dört gün sürecek kongrede güncel konular olan; obezitenin beslenme tedavisinde marjinal yöntemler, gıdalar obezite epidemisinin nedeni olabilir mi, çocuk obezitesinde teknoloji bağımlılığının rolü, GDO ve obezite, obezitenin önlenmesi mümkün mü, obezite tedavisinde alternatif tedavi yaklaşımları ve medikal tedavide ufukta neler var gibi konular da ele alınacak.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.