Çakıcı neden Sincan Cezaevine nakledildi?

Çakıcı neden Sincan Cezaevine nakledildi?

Alaattin Çakıcı'nın Sincan Cezaevine nakledilme nedeni ortaya çıktı. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Çakıcı, Kırıkkale’den Ankara Sincan Cezaevine nakledilmişti. İşte ayrıntılar;

Suç örgütü lideri Çakıcı'nın Kırıkkale'den Sincan'a nakledilmesinin nedeni ortaya çıktı. Alaattin Çakıcı'nın cezaevinden kaçırılacağı şüphesi üzerine bu kararın alındığı kaydedildi.

Kırıkkale’de cezaevinde tutulurken, süresiz sağlık raporuyla hastanede kalmasıyla gündeme gelen organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, Ankara Sincan Kapalı Cezaevi’ne nakledilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

KAÇIRILMA ŞÜPHESİ NEDENİYLE NAKLEDİLDİ

Hürriyet'in haberine göre; Alaattin Çakıcı’nın hastaneden kaçırılma şüphesi üzerine Sincan’a nakledildiği kaydedilirken, güvenlik riski nedeniyle tedavisine cezaevi yerleşkesindeki hastanede devam edileceği bildirildi. Bu amaçla Çakıcı’nın naklinden sonra cezaevinde biri kardiyolog olmak üzere 2 yeni doktor görevlendirildiği belirtildi.

Önceki gün Kırıkkale Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Sincan Kapalı Cezaevine nakledilen Çakıcı’nın adamlarına yönelik yapılan operasyonun detayları da ortaya çıktı.

NAKİL SIRASINDA ÖRGÜTE OPERASYON

Çakıcı’nın cezaevinden nakledildiği sabah saat 05.00’te organize suçlarla mücadele ekipleri tarafından İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Bayburt, Şanlıurfa ve Bursa’da eş zamanlı baskınlar yapıldı. Çakıcı’nın nakledildiği sırada kaçırma girişimi ve güvenlik tehlikesine karşın başlatılan operasyonda 17 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Çakıcı’nın avukatı C.S. ile medya sorumlusu F.A. da bulunuyor. Baskınlarda 3 ruhsatsız silah da ele geçirildi. Operasyonun ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına yönelik tehditler yapıldığı da belirlendi. Çakıcı’nın cezaevinden yönelttiği belirtilen tehditler üzerine soruşturma savcısına koruma verilirken, güvenlik önlemleri de arttırıldı.

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.