'Çakma Robin Hood' Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye'ye dönmekten vazgeçti

'Çakma Robin Hood' Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye'ye dönmekten vazgeçti

132 milyon dolar kara para aklandığı gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı verilen 'Çakma Robin Hood' Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye'ye dönmekten vazgeçti.

Pandemi döneminde kendisini yardımsever iş adamı olarak tanıtan, ihtiyaç sahiplerine zarf içinde paralar dağıtan, yardım etkinlikleri düzenleyen ve kamuoyunda 'Robin Hood' olarak tanınan SBK Holding A.Ş sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın aralarında olduğu 19 kişi hakkında "kara para aklama, mal ve hizmet alımı olmadan yüksek tutarda para transferleri yapmak" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında operasyon başlatılmıştı.

4 ilde yapılan operasyonlarda 10'u gözaltına alınırken, Korkmaz'ın da aralarında olduğu 8 kişinin yurtdışında olduğu belirlenmişti.

 

'PAZARTESİ GÜNÜ TÜRKİYE'YE DÖNECEĞİM' DEMİŞTİ

 

Hakkında yakalama kararı bulunan ve gözaltı talimatı verilen SBK Holding'in patronu Çakma Robin Hood Sezgin Baran Korkmaz, önceki gün gazeteci Cüneyt Özdemir'e verdiği röportajda 4 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da olacağını söylemişti.

 

İşte Korkmaz'ın o açıklaması:

 

 

YURTDIŞINA KAÇARKEN GÖRÜNTÜLER ORTA ÇIKMIŞTI

 

Korkmaz'ın Cüneyt Özdemir'e verdiği bu röportajın ardından karısı ile 5 Aralık'ta İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına gittiği görüntüler ortaya çıknmıştı.

Görüntülerde Korkmaz, eşiyle güvenlik noktasından geçiyor. Korkmaz daha sonra eşiyle birlikte havalimanının içerisine doğru yöneliyor.

 

 

TÜRKİYE'YE DÖNMEKTEN VAZGEÇTİ

 

Korkmaz, dönüş tarihi gelince yeni bir açıklama yaptı ve "İstanbul'a dönecektim fakat bugün hukukçularımızla yaptığımız değerlendirme neticesinde; hukukçularım bana döndüğüm zaman bir yurt dışı çıkış yasağıyla karşılaşabileceğimi ve Avrupa'daki işlerimi tamamen bitirerek öyle dönmem gerektiğini dile getirdiler." dedi.

İşlerini bahane olarak gösteren Korkmaz yeni bir tarih de verdi.

"Onların tavsiyesi üzerine burada birkaç hafta içerisinde tüm işlerimi yoluna sokarak öyle döneceğim."

 

r-002.jpg

yu-003.jpg

i-009.jpg

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.