Çalışan emeklileri heyecanlandıran 5 bin TL açıklaması

Çalışan emeklileri heyecanlandıran 5 bin TL açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verileceğini açıklamıştı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Durumu çalışma ortaya çıktıktan sonra, önerge kapsamında değerlendireceğiz" dedi.

Milli Gazete'nin haberine göre, geçtiğimiz gün emekliler için toplanan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere 5 bin lira verileceğini açıklamıştı. Ancak bu ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verileceği açıklanmasıyla birlikte tepkiler çığ gibi büyümüştü.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuyla alakalı gelen soruları cevapladı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e gelen sorulardan birinde emeklilere 5 bin lira verilmemesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna yönelik tartışmaların olduğunu belirtmesi üzerine Güler, konuyla alakalı konuştu.

 


"DEĞERLENDİRECEĞİZ"

 

Güler, "Muhalefet partilerinden de bu konuda bir itiraz olabilir. Anayasa Mahkemesi süreci de değerlendirilebilir ama ben çok olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde özlük haklarına yönelik bir destektir, düzenlemedir. Farklı maaş durumları olabilir. Her bir çalışanın özlük hakları konusunda, emeklilik konusunda farklı maaş türleri, ikramiye çeşitleri olabilir. Bu kapsamda değerlendirmekte fayda var" ifadelerini kullandı.

Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesi için düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna Güler, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çalışması devam ediyor. Çalışma ortaya çıktıktan sonra, önerge kapsamında değerlendireceğiz" cevabını verdi.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.