Çalışanların gözü Temmuz'a çevrildi! Asgari ücret 5500 lirayı aşabilir

Çalışanların gözü Temmuz'a çevrildi! Asgari ücret 5500 lirayı aşabilir

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar devam ederken gözler Temmuz ayına çevrildi.

Döviz kurlarındaki artışın ardından iğneden ipliğe tüm ürünlerde arka arkaya zam haberleri gelmeye devam ederken enflasyon da yerinde durmuyor.

Vatandaşların alım gücü düşerken geçinme sıkıntısı baş gösterdi. Bu nedenle asgari ücretle hayatını devam ettirmeye çalışan vatandaşların gözü temmuz ayında yapılması muhtemel görünen ara zamma çevrildi.

Konuya ilişkin konuşan Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, asgari ücrette ara düzenlemenin yakın olduğunu belirterek, “Özellikle Mayıs ayı başından beri farklı zamanlarda dile getirilen Asgari Ücret ile ilgili yıl içerisinde düzenleme olabileceği yönünde ki söylemler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Enflasyon tahribatlarına karşı çalışanları korumak vazifemiz” açıklamasından sonra hız kazandı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay arasında dün gerçekleşen görüşme sonrasında yapılan açıklamalar ise bu düzenlemenin artık çok uzak olmadığını düşündürüyor. Özellikle sabit gelirlinin yaşam şartlarında enflasyondan kaynaklı tahribatların giderilmesi düşüncesi göz önüne alındığında yıl başında yapılan asgari ücret zammına ek olarak yüzde 30 civarında bir artışın yapılabileceği görülüyor” dedi.

Yüzde 30 oranında yapılacak artışın gerçekleşmesi durumunda net 4 bin 253 lira 40 kuruş olan asgari ücret seviyesinin 5500 TL üzerine çıkarak 5529,42 TL olabileceğini değerlendiren Beykent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Öngel, “Tabii en çok konuşulan konulardan olan bu artışın işverenler tarafından nasıl karşılanacağı sorusu içinde özellikle sosyal güvenlik prim ödemelerinde bir devlet desteğinin olabileceği düşünülüyor” ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.