Çalışma izin belgesi nasıl alınır?

Çalışma izin belgesi nasıl alınır?

Salgın nedeniyle alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 günlük kapanma başladı. Bu süreçte çalışmak için gerekli izin belgesi almak için İçişleri Bakanlığı E-Devlet üzerinden başvuru ekranı açıldığını duyurdu

Çalışma izni belgesi E-Devlet'ten alınabilecek. İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, çalışma izni belgesinin  E-Devlet üzerinden alınabilmesi için bütün hazırlıklar tamamlandı.

Buna ilişkin başvuru ekranı E-Devlet'te açıldı. Açıklamada, muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışanların, e-Devlet sisteminde yaşanılan yoğunluk nedeniyle endişe ve acele etmelerine gerek olmadığı vurgulandı.

Muafiyetlerin kötüye kullanılmaması için tedbir alındı

Tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerince düzenlenen mevcut görev belgeleri, 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00'e kadar geçerli.

Ayrıca e-başvuru sistemine erişim güçlüğü yaşanması halinde ilgili form, manuel olarak doldurulup çalışan ve iş yeri/firma yetkilisi tarafından imzalanarak görev belgesi kullanılabilecek.

Açıklamada, "Kimsenin mağduriyet yaşamaması ve muafiyetlerin kötüye kullanılmaması için her türlü tedbirimizi aldık" denildi. 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.