Cam filmi yasağı kalkıyor mu? Bakan Özlü açıkladı

Cam filmi yasağı kalkıyor mu? Bakan Özlü açıkladı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü cam filmi yasağına ilişkin net konuştu ve kalkıp kalkmayacağı konusunda kamuoyunu aydınlattı.

Bakan Faruk Özlü NTV canlı yayınında cam filmi yasağının kaldırılması için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Bakanlık olarak bu yasağı kaldırmak istediklerini söyleyen Bakan Faruk Özlü, “Bu cam filmi zaten en başından beri yasaktı. Hiç serbest olmadı. Biz bakanlık olarak serbestlik getirmek istiyoruz. Geçen sene yaptığımız görüşmelerde bir konsensüs sağlamıştık. Bunun uygulaması için de 1 yılki geçiş sürecinden sonra 26 Ekim 20187’de kaldırmak için konsensüs sağlamıştık. Fakat geçen sene meydana gelen bazı terör eylemlerinde emniyetten arkadaşlarımızın cam filminden kaynaklanan bir takım sıkıntıları olduğunu ifade ettiler. Böyle bir endişe olunca ‘cam filmi yasağı kalsın’ dediler. Uzun süre müzakere ettik. Biz kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla birlikte cam filmi yasağı ile ilgili teknik bir çalışma yaptıklarını söyleyen Bakan Özlü, “Güvenlik risklerini bertaraf eden ancak kaldırılmasını da hedefleyen bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.