Cami imamından Akşener’e çirkin saldırı

Cami imamından Akşener’e çirkin saldırı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, cami imamından çirkin saldırı. İşte flaş haberin ayrıntıları;

İstanbul’da bir cami imamı İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e  çirkin bir saldırıda bulundu. İmam hakkında jet suç duyurusunda bulunuldu.

Sefaköy Sultan Murat Merkez Camii imamı İsmail Sevimli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in photoshoplu ve sahte fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. İmam, Akşener'i montaj ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile yan yana getirdi ve “Bu resme iyi bakın, oy verecekler görsün” diye yazdı.

İmam kendisini tarafsız olmamakla eleştirenlere de “Akıllarını kiradan kurtaramamış zavallılar ne benim imamlığımı ne de Diyanet’i sorgulayabilir” dedi.

İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Bilgili devlet memuru olan cami imamı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İBADETHANEDE SİYASET YAPIYOR

İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Bilgili, “İsmail Sevimli’nin ibadethanede yoğun siyaset yaptığına dair şikayetler tarafımıza ulaştı. Somut delil olarak kendi sosyal medya hesabından photoshoplu sahte resimler paylaşarak genel başkanımız Meral Akşener’e iftiralar attığını belgeledik. İlçe Müftüsü Mustafa Kara ile de görüşerek, ikaz edilmesini ve idari yaptırım istedik. Avukat arkadaşlarımızla birlikte Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kanunun idari, hukuki ve adli olarak kamu yararı adına sonuna kadar takipçisi olacağız. Camiler Allah’ın evidir. Camiler hepimizindir” diye konuştu.

MÜFTÜLÜĞE BAŞVURACAĞIZ

Avukat Coşkun Şahin ise “İsmail Sevimli isimli şahıs Genel başkanımız Meral Akşener’i, FETÖ terör örgütü lideri ile yan yana çekilmiş şekilde gösterir montajlı bir fotoğraf paylaşmış, bir din görevlisine yakışmayacak hakaretlerde de bulunmuştur. Hukuki olarak gerekli girişimlerde bulunduk. Kaymakamlık, ilçe müftülüğü ve il müftülüğüne idari soruşturma başlatılması için de yazılı başvuruda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Şikayet dilekçesinde ise şu ifadeler kullanıldı;

 

ŞÜPHELİ : İsmail Sevimli (Sultan Murat Merkez Camii, İmamı)

Hakaret TCK md 125, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama TCK md 216, İftira TCK md 267

SUÇ TARİHİ : 19/02/2018

AÇIKLAMALAR:

Şüpheli İsmail Sevimli, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi sınırları içerisindeki Sultan MuratMerkez Camii'sinde imamlık görevini icra etmektedir. Şüpheli sosyal medya üzerinden (Facebook aracılığıyla), İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hakkında asılsız ve montaj olduğu aşikar olan, fotoğraflar üzerinden siyaset yapmak suretiyle; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7. Maddesi'ne aykırı olarak siyasi paylaşım yapmaktadır. Şüphelinin memur sıfatına haiz olması nedeniyle siyasi bir oluşum içerisinde olması bağlı bulunduğu mevzuata aykırılık teşkil etmektedir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu:

Tarafsızlık ve devlete bağlılık:

Madde 7 - (Değişik: 12/S/1982 - 2670/2 md.) Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.

suc-duyurusu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum