Cami imamından şok sözler

Cami imamından şok sözler

İstanbul'da cuma namazında yine siyasi vaaz gerginliği yaşandı. Talatpaşa Dereyolu Camii imamının şok sözleri cemaat içinde tepkilere yol açtı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan 30 Mart seçimlerine kadar geçen sürede Camilerde siyasi vaaz ve hutbeler cami cemaatinin tepkilerini çekmeye devam ediyor. Her Cuma günü Türkiye’nin bir çok yerindeki camilerde Cuma namazını eda etmek üzere camiye gelen Müslümanlar maruz kaldıkları siyasi vaaz ve hutbelerden dolayı oldukça rahatsızlık duyuyor.


Bunun son örneği İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunan Talatpaşa Mahallesi Dereyolu Camii’nde yaşandı. Dereyolu Camii İmamı Hamza Şaşmaz’ın özellikle seçim öncesi ve sonrası vaaz ve hutbelerinde siyasi söylemleri sıkça kullanması camiye ibadet etmeye gelen cemaat içinde rahatsızlığa sebep oldu.

SEÇİME İTİRAZ EDENLERE MÜNAFIK DEMİŞTİ
 

4 Nisan Cuma günkü vaazında yerel seçimlere itiraz edenleri ve AK Parti’ye oy vermemiş olanları “kaos çıkarmakla” ve zımnen “münafıklıkla” suçlayan İmam Hamza Şaşmaz, 11 Nisan günü yani bugünkü Cuma vaazında bu sefer “Twitter yasağına” değindi. Cemaat içindeki rahatsızlığa rağmen her hafta siyasi söylemlerinden taviz vermeyen imam Hamza Şaşmaz, seçimden bir sonraki Cuma hutbesinde “Seçimde kazanan partileri tebrik ediyoruz, kaybedenlere ise geçmiş olsun diyoruz” diyerek alaylı bir üslup kullanmış ve özellikle Ankara ve İstanbul seçimlerine itiraz eden ve YSK önünde protesto yapan grupları, “kaos çıkarmak isteyen münafıklar” olarak nitelemişti.

CEMAATİ ŞOKA SOKAN DUA

İmam Şaşmaz bununla da kalmayıp vaaz sonunda yaptığı duada da siyasi söylemlerine devam etti ve cemaat içinde de münafıklar olabileceğini ima ederek, "Şimdi bizim bu dualarımıza gönülden amin demeyen kimseler olabilir. Allah onlara da gerçekleri görmeyi ve hidayeti nasip etsin" diyerek cemaati şoka uğrattı. 

NEYMİŞ BU TWİTTER!

İmam Hamza Şaşmaz’ın bu sözleri cemaat içinde rahatsızlığa sebep olmuş, cami çıkışında cemaat rahatsızlığını sesli olarak dile getirmişti. İmam Şaşmaz bugünkü vaazında “Twitter yasağına” değinerek, “Suriye’de binlerce masum öldü. Avrupa Birliği’nden çıt çıkmadı. Şimdi Twitter denen şeyi kapatıyorlar. Bakıyorsunuz Avrupa Birliği ayaklanıyor. Kapatılsın efendim. Neymiş bu twitter? Allah aşkına ey cemaat size ne faydası var bu Twitter’in… Hep ahlak dışı, belden aşağı, küfürlü şeyler. Başka hiçbir şey yok. Kapatılacak tabii ki! Bize Avrupa Birliği zihniyetini, Yahudi zihniyetini dayatmak istiyorlar” dedi.

TWITTER'LA TOPLANIYORLAR YAKIP YIKIYORLAR

İmam Şaşmaz sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi diyeceksiniz ki madem Twitter bu kadar zararlı. Kapatırsın hesabını olur biter. Hadi ben kapatıyorum ama oğlum kapatmıyor. Gençler kapatmıyor. Hep buradaki şeylerden zehirleniyorlar. Twitter'dan haberleşiyorlar, meydanlarda toplanıyorlar sonra da yakıp yıkıyorlar, kırıp döküyorlar... Bu yüzden bu Twitter kapatılmalıdır.”

Camilerde bu tarz hutbe ve vaazların son dönemde artması dikkat çekerken, Diyanet’in ise bu konuda bir tedbir almaması, hatta bazen Diyanet’in hutbelerinde de “hükümet lehine” ifadelerin yer alması büyük tepki topluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.