camianın tabanının AK Parti'ye oy verdi

camianın tabanının AK Parti'ye oy verdi

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, AK Parti'nin seçimlerde aldığı başarıyı camianın tabanının AK Parti'ye oy vermesine bağladı.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM çatısı altında yapılan saldırıyı kınayarak başlayan İdris Bal, Türk okullarını kapatma girişimini ufuksuzluk ve vizyonsuzluk olarak değerlendirdiğini belirtti. 


Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede de bulunan İdris Bal, AK Parti'nin seçim sonuçlarında başarılı olmasını, "Son dönemde çok yoğun şekilde tapeler ortaya çıktığı için, camia ile ilişkilendirildiği iddia edildiği için bir hazımsızlık oldu. Vatandaş bunları hazmedemedi. Camia dediğimiz kesimin tabanı bile bunu hazmedemedi ve bir kısmı AK Parti'ye oy verdi. ‘Dershanelerden önce bir şey yoktu da dershanelerden sonra ne oldu' diye AK Parti bu kartı çok iyi oynadı" sözleriyle değerlendirdi. Seçim öncesi çalışmalarında CHP ve MHP'nin ciddi eksiklikleri olduğuna işaret eden Bal, başarının oturulan yerde gelmeyeceğini, muhalefetin ‘nasıl olsa yolsuzluk iddiaları var' düşüncesi ile yeterince gayret göstermediğini belirtti. AK Parti'nin merkez sağda alternatifinin olmaması algısının da seçim sonuçlarına etki ettiğini söyleyen Bal, çok sayıda iddiayı insanların bu kısa sürede hazmedemediğini ifade etti. Bal, "Uzun vadede o hazım gerçekleşirse işler değişecektir" dedi.

Çözüm sürecine ilişkin hükümetin izlediği politikalara yönelik eleştirilerde bulunan İdris Bal, gerçek paralel devleti görmeyenlerin paralel devlet uydurmasında bulunduğunu söyleyerek, halkın kutuplaştırıldığını, kutuplaşmanın ekonomiye, güvenliğe, dış politikaya zarar verebileceğinin altını çizdi.

MUHALEFET ANLAŞIRSA GÜL DE ERDOĞAN DA OLAMAZ!

"Eğer muhalefet hata yapmazsa Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilme şansı yoktur, Gül'ün ise azdır" diyen Bal, CHP ile MHP'nin ortak soldan ve sağdan oy alabilecek bir kişi çıkarması durumunda o adayın kazanabileceğini söyledi. Bal, Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı da cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağlayarak, bir kesime mesaj verme girişimi olabileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıda bir güvenlik zafiyetinin olabileceğini ifade eden Bal, güvenlik zafiyetinin sorgulanması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.