Caminin elektrik borcunu ödeyene cennet vaat eden müftüden yeni skandal! Atatürk'e hakaret etti

Caminin elektrik borcunu ödeyene cennet vaat eden müftüden yeni skandal! Atatürk'e hakaret etti

Daha önce ilçedeki caminin 60 Bin liralık elektrik borcunu ödeyenlerin cennete gideceği vaadinde bulunduğu iddiasıyla gündeme gelen Yalvaç Müftüsü Ömer Can şimdi de WhatsApp durumundan Atatürk’e hakaret iddialarıyla tartışılıyor.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde müftülük yapan Ömer Can, WathsApp'ta 'durum' paylaşımı yaptı ve yeni bir skandala imza attı. Daha önce de "Caminin elektrik faturasını ödeyene cennet" vaad eden Can, Whatsapp 'durum'unda, “TOGG açılış töreninin hatırlattığı” notuyla bir mesaj paylaştı. O mesaj ortalığı karıştırdı.

 

ATATÜRK'E 'TAĞUT' MU DEMEK İSTEDİ?

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “tağut” diyen Müftü Can 'durum' mesajında, “Fatih Sultan Mehmet Han, gemileri karadan yürütüp, çağ açıp, kapattı. Reis; yüz yıllık Lozan dayatma zulmünü ve ekonomi esaretini yıkarak, milli kalkınma ve şaha kalkma bayrağını cihana ilan edişinin sembolünü gösterdi. Anlayanlar gözyaşı ile şehadet getirerek, Allah’a yaklaşıyor. Anlamak istemeyenler, Onuncu Yıl Marşı ile tagutlarına (tapınılan varlık, put) tapınarak, avunuyor” ifadelerine yer verdi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

 

Can, mesaja ilişkin “Ben öyle bir şey paylaşmadım” diyerek inkâr etti. Can hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Atatürk'e hakaret” suçundan, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Müftüye sosyal medyadan da çok sayıda tepki geldi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.