Caminin önü karıştı! Beyoğlu'nda müezzin öldüresiye dövüldü

Caminin önü karıştı! Beyoğlu'nda müezzin öldüresiye dövüldü

Beyoğlu'nda bir caminin müezzini öldüresiye darbedildi. Tekme ve yumruk darbeleriyle yaralanan müezzinin şikayeti üzerine polis harekete geçti.

İstanbul Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi’nde önceki gün saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda Akşemsettin Caminin müezzini 52 yaşındaki Hanefi Çil, teravih namazı çıkışında bir grup tarafından darbedildi.

Yüzü kanlar içerisinde kalan ve boynu sıkılan Çil yere yığılırken, saldırganlar ise kaçtı.

Olayın ardından sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Çil’i hastaneye kaldırarak tedavi altına alındı. Müezzin Çil’in şikayetçi olması üzerine polis ekipleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

 

aaaaaaaaaaaaa-004.JPG

 

Öte yandan basın açıklaması yapıldığı esnada Akşemsettin Camii ve Kız Kuran Kursu Kurma ve Yaşatma Derneği’nden olduğu iddia edilen bir grup, din görevlilerinin açıklamasına müdahale etti.

Bunun üzerine görevliler ile grup arasında arbede çıktı. İtişmelerin ve sözlü saldırının olduğu olay büyümeden sonlandı. 

Yapılan saha çalışmalar sonucunda müezzinin darp eden şahısların Ahmet Can Y. ve Sefa Ş. olduğu tespit edildi. Bunun üzerine iki şahıs Beyoğlu polisi tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen iki şahıs olayı gerçekleştirdiklerini itiraf etti. 

Olayın ise cami derneği yöneticisi olan Arif Y. ile Kur’an Kursu konusunda geçmişte anlaşmazlık yaşayan müezzin Hanefi Çil ile birbirlerinden şikayetçi oldukları için dernek yöneticisinin oğlu olan Ahmet Can Y.‘nin Çil’i darbettiği ortaya çıktı. 

Emniyette ifadeleri alınarak “kasten yaralama” suçundan adli işlem yapılan iki saldırgan adliyeye sevk edildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.