Çanak antensiz ve kablosuz uydu cihazı olur mu demeyin?

Çanak antensiz ve kablosuz uydu cihazı olur mu demeyin?

İznik'te elektronikçilikle uğraşan iki arkadaş tarafından geliştirilen uydu cihazı ile tüm kanalları çanak antene ve internete gerek kalmadan izleyebiliyorsunuz.

Görüntü kirliliği yaratan çanak anten, LNB ve kabloları kullanmadan tüm uydu televizyon kanallarını izlememizi sağlayacak bir buluşa imza atıldı.

 

Bursa'nın İznik ilçesinde, elektronik işiyle uğraşan elektronikçi Mehmet Mert, bir esnaf ve arkadaşı ile birlikte çanak anten, LNB ve unternet bağlantısı olmadan tüm uydu kanallarını izlemenize imkan veren uydu cihazı geliştirdi. Uydu cihazıyla kanalları izleyebilmeniz için sadece televizyona ve bir elektrik bağlantısına ihtiyacınız var.

1436372564_img20150708191149.jpg

Çanak antensiz, LNB'siz, kablosuz, internetsiz bir cihaz için geçen yıldan bu yana bir arkadaşıyla sürekli denemeler yaptığını ve sonuçta başarılı olduğunu belirten Mert, "Öncelikle kablosuz bir uydu olarak, çanak ile LNB arasındaki kabloyu kaldırdık. Sonrasında daha da uğraşarak cihazı bu durumlara getirdik. Yaptığımız bu buluşla artık LNB ve çanak anteni ortadan kaldırarak, direkt olarak yayın alabileceğimiz bir cihaz oluşturduk" ifadesini kullandı.

1436372580_img20150708191324.jpg

"Mert bu cihazın, HD olarak adlandırılan yüksek çözünürlüklü yayınları da alabildiğini dile getirdi. Bunun her yerde kullanılabileceğini vurgulayan Mert cihazımızın çalışma prensibi GPS mantığına benzer bir çalışma sistemiyle, direkt uydu üzerinden bağlantı sağlıyor" dedi.

1436372596_img20150708191214.jpg

Mehmet Mert, seri üretime başladıktan sonra bu cihazı televizyonun içine monte etme ya da kalem pil boyutunda küçültme gibi projelerinin de bulunduğunu, satış fiyatının ise 150-200 lira olabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.