Çanakkale’de deprem! İstanbul'dan da hissedildi

Çanakkale’de deprem! İstanbul'dan da hissedildi

Çanakkale Ayvacık’ta 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Merkez üssü Çanakkale Ayvacık olan deprem 5.3 şiddetinde meydana geldi.

Depremin Ege ve Marmara genelinde de hissedildiği aktarıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu şekilde:

"Türkiye saati ile 21.23'te merkez üssü Ayvacık olan Mw 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 5.10 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Tartışık köyüne uzaklığı 2.53 kilometredir."

AFAD Müdürü Levent Yılmaz, sarsıntıyla ilişkin, "Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık" ifadelerini kullandı.

“KRİZ MERKEZİ OLUŞTURUYORUZ”

"Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık. Şu anda Çanakkale 112 Komuta Merkezi'nde depremle alakalı kriz merkezi oluşturuyoruz. AFAD ekipleri şu anda depremin merkez üssünde inceleme çalışmalarını sürdürüyor."

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise belediye ekipleriyle bölgede çalışma yaptıklarını söyledi.

Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirterek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir yıkım söz konusu değil çok şükür. Tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerini sürdürüyor." dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA: “HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK”

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "Saat 22.15 itibarıyla GAMER, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve diğer haber merkezleriyle yapılan görüşmelerde, Çanakkale Ayvacık merkezli deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.

AHMETÇE KÖYÜ MUHTARI: “10 EV YIKILDI”

Ayvacık Ahmetçe Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Kuş, depremde köyde bulunan 10 evin yıkıldığını açıkladı. NTV yayınına katılan Kuş, ''Şiddetli şekilde hissettik. Köyümüzde 10 adet ev yıkıldı. Bunların 7 tanesinde kimse oturmuyordu, boştu. 3 tanesinde ise yaşayanlar vardı. Ancak yıkılan evlerde yaralanan kimse olmadı. Şiddetli şekilde hissettik" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.