Çanakkale’de ‘Troya’ buluşması

Çanakkale’de ‘Troya’ buluşması

Çanakkale, 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında bölgenin kültürel ve sanatsal faaliyetlerini tüm dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale’de bulunan Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine kabul edilmesinin 20’nci yıl dönümü nedeniyle 2018 yılını “Troya Yılı” ilan etti.

Çanakkale’de, 2018 Troya Yılı boyunca bölgenin tüm kültürel, sanatsal, doğal ve tarihi değerleri tanıtılmaya devam ediyor.

troya02-siyaset-cafe.jpg

Ziyaretçi akınına uğrayan Çanakkale, ‘2018 Troya Yılı’nın ilk dört ayında önceki yıla nazaran ziyaretçi sayısını ikiye katladı. Troya Antik Kenti’ni 2017 yılının ilk dört ayında 76 bin 15 kişi ziyaret ederken, 2018 yılının ilk dört ayında ise 142 bin 519 kişi ziyaret etti.

troya01-siyaset-cafe.jpg

2018 Troya Yılı ilan edildiği günden beri, Çanakkale birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali, Uluslararası Homeros Edebiyat Festivali Yazarlar Buluşması, Uluslararası Troya Kazı ve Araştırma Arkeometri Sempozyumu, Uluslararası Çanakkale Bisiklet Festivali, Dostluk ve Barış Rallisi Europa-Orient Rallye Troya Etabı ve daha pek çok etkinliğin yapıldığı Çanakkale turizme önemli ölçüde katkıda bulundu.

troya04-siyaset-cafe.jpg

2018 Troya Yılı boyunca Türkiye turizmine en kalıcı katkıyı sağlayacak projenin ise Troya Müzesi olması bekleniyor. Uluslararası bir jüri heyetinin 150’den fazla proje arasından seçtiği Troya Müzesi’nin dünyanın önemli çağdaş arkeoloji müzelerinden biri olması hedefleniyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.