Çanakkale'deki yangının çıkış nedeni belli oldu

Çanakkale'deki yangının çıkış nedeni belli oldu

Çanakkale'de dün başlayan orman yangını nedeniyle şehir alevlere teslim oldu. Yangının ilk başladığı nokta olan Damyeri mevkisinin bağlı olduğu Mareşal Fevzi Çakmak Köyü muhtarı İbrahim Bağkazan, yangının çıkış nedenini açıkladı.

Çanakkale'de Damyeri mevkiindeki ormanda dün saat 12.30 sıralarında başlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızlı bir şekilde büyüdü. Yangın bölgesinde 8 yangın söndürme uçağı ve 26 helikopteri ile havadan müdahale başlarken, yangının nem ve rüzgarın etkisiyle büyümesi nedeniyle Edirne, Tekirdağ Bursa ve Balıkesir'den bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

 

9 KÖY BOŞALTILDI


Yangının yerleşim yerlerini sıçrama ihtimali nedeniyle Damyeri mevkii, Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılçaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı.

Köylerde yaşayan toplam bin 251 kişi tahliye edilerek yurtlara yerleştirildi. Yangında Yağcılar Köyü'nde 4 ev Ulupınar Köyü'nde ise 3 ev küle döndü.

 

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SABAHA KADAR DEVAM ETTİ


Gece görüşlü 4 helikopterle sabaha kadar devam eden söndürme çalışmaları günün ağarmasıyla bu sabah yeniden başladı. Ekipler, bölgede söndürme çalışmalarına devam ederken dün tahliye durumu gündeme gelen Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde risk durumunun ortadan kalktığı belirtildi.


BAKAN YUMAKLI: DÜNE GÖRE ÇOK AVANTAJLIYIZ


Bu sabah Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Yangın Yönetim Merkezi'ne gelerek yangınla ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gece boyunca devam eden söndürme çalışmalarıyla yangının üniversite ve hastane binalarına sıçramasını engellediklerini belirtti.

Gerek rüzgar gerekse nem açısından bugün daha avantajlı olduklarını belirten Bakan Yumaklı, "1500 hektarın etrafını çevrelemiş durumdayız. Rüzgar ve nem şuan itibariyle bizden yana..Bölgede söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Rüzgar bu şekilde devam ederse yangını kısa sürede kontrol alabileceğimizi düşünüyorum. Şuan risk unsuru taşıyan bir bölge kalmadı. Bir tahliye durumu da söz konusu değil" diye konuştu.

 

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre yangının çıkış nedeni belli oldu. Yangının ilk başladığı noktadaki Damyeri Mevkiinin bağlı olduğu Mareşal Fevzi Çakmak Köyü Muhtarı İbrahim Bağkazan, yangınla ilgili konuştu. Muhtar Bağkazan, jandarmanın yaptığı inceleme sonucunu paylaştı.

Damyeri Mevkii'nde yaklaşık 17 hanenin bulunduğunu söyleyen Muhtar Bağkazan, "O alan köyümüze 3 kilometre uzaklıkta. Sadece bir samanlık yandı. Jandarma ekipleri köyümüze gelerek o bölgede inceleme yaptı. Yaptıkları inceleme sonucunda yangının elektrik direğinden çıkmış olabileceğini tespit ettiklerini söylediler" dedi..

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.