Canan Hoca’nın Ramazan’a özel tavsiyelerini kaçırmayın!

Canan Hoca’nın Ramazan’a özel tavsiyelerini kaçırmayın!

Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayında oruç tutacak kişiler için özel beslenme tavsiyelerinde bulundu. İşte o tavsiyeler;

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan’da oruç tutacak vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayında sağlıklı beslenme ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, oruç tutacakları uyardı.

İşte Karatay’ın Ramazan tavsiyeleri;

"SUYU TUZ İLE BİRLİKTE TÜKETİN"

Prof. Dr. Canan Karatay, bu dönemde su ihtiyacının çok fazla olduğunu, iftara doğru gerçekleşen baş ağrılarının sebebinin susuzluk olduğunu, suyun tek başına yeterli gelmeyeceğini, tuz ile birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi. Karatay, bu süreçte vücudun su kadar tuza da ihtiyacı olduğunu belirtti.

"ET ALAMIYORSANIZ, KEMİK ALIN"

Kemik suyunun önemine dikkat çeken Karatay, “Bana diyorlar ki, ‘et diyorsun alamıyoruz.' Kemik alın kardeşim. Kemiği her türlü düşük ısıda pişirip, haşlayıp rahatlıkla her sabah tüketebilirsiniz. Gençlerimizin, çocuklarımızın enerji kaynağıdır. Beyinleri gelişir. Kafaları gelişir ve imtihanlarına daha iyi çalışırlar” dedi.

"İLAÇLI TARIM ÜRÜNLERİ ÖLDÜRÜYOR"

En faydalı kuru yemiş türünün fındık olduğunu söyleyen Karatay, Düzce’de bu ürünün çok üretildiğini söyledi. İlaçlı ürünlerin canlıları öldürdüğünü belirten Karatay, kansere yol açan etkenlerin de bu ilaçlanmış tarım ürünleri olduğu konusunda uyardı.

“RAMAZAN, KARATAY PRENSİPLERİNE UYUYOR”

Katıldığı etkinlik programında Ramazan ayı ile ilgili önemli beslenme tavsiyelerinde bulunan Karatay, “Ramazan da zaten Karatay prensiplerine çok uyuyor. Karatay'da 2 öğün beslenme var. İki öğün yenilince doğal, yeterli ve çok yenilmesi lazım. Sahur yapmak, kahvaltı yapmak demektir. Kahvaltının yumurtası, tereyağı, zeytin, fındık, fıstık, çay ile yapılması lazım. Ama çay, kahve, süt içildiği zaman şekersiz olacak. Bol su içilecek” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.