Canan Kaftancıoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu operasyonu! Birçok ismi kızağa çekti

Canan Kaftancıoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu operasyonu! Birçok ismi kızağa çekti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun il yönetiminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Ufuk İnan, Gökmen Güneş ve Eser Şenay’ı kızak göreve çektiği öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı yönetiminde görev değişiklikleri yaptı.

Canan Kaftancıoğlu, il yönetiminde “Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı” görevini yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kuzeni Ufuk İnan’ı örgüt sorumluluğundan alıp pasif göreve çekti.

Kaftancıoğlu ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Gökmen Güneş ve Eser Şenay’ı da kızağa çekti.

İddialara göre İmamoğlu’na yakın isimlerin kritik görevlerden alınması sonrası CHP İstanbul İl Başkanlığı yönetiminde tartışma yaşandı.

 

KAFTANCIOĞLU’NUN İMAMOĞLU SÖZLERİ

 

Odatv yazarı Hürrem Elmasçı, yaklaşık iki ay önce kaleme aldığı "Aptal… Şizofreni… İmamoğlu-Kaftancıoğlu savaşı" başlıklı yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında yaşanan gerilimi yazmıştı. 

Yazıda yer alan Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu'na yönelik hakaret vari söylemlerine ilişkin İmamoğlu, “Canan Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar” demişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından İstanbul'un 39 ilçesinin CHP'li ilçe başkanları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulunmuştu.

İmamoğlu'nu ziyaret eden ilçe başkanlarının yanında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yer almamıştı.

 

HİLTON’DAKİ GÖRÜŞME

 

Kaftancıoğlu-İmamoğlu geriliminin ardından 1 Aralık 2022 akşamı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile Harbiye’deki Hilton Oteli’nde baş başa yemek yemişti.

Kılıçdaroğlu bu yemeğin ardından Kaftancıoğlu-İmamoğlu ikilisiyle görüşüp gergilimin sonlandırılmasını istedi. O güne dek, sosyal medyada iddialar hakkında tek satır yazmayan Canan Kaftancıoğlu bu görüşmeden sonra ilk kez tweet atmıştı.

Ancak, Kılıçdaroğlu’nun sonlandırdığı gerilim, Kaftancıoğlu’nun CHP İstanbul’da yaptığı Ekrem İmamoğlu operasyonuyla yeniden gün yüzüne çıkmış oldu.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.