Canan Kaftancıoğlu'ndan flaş istifa açıklaması

Canan Kaftancıoğlu'ndan flaş istifa açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı.

Canan Kaftancıoğlu; “İstanbul’da ön seçim olmayacak. İstanbul’u kim yönetebilir, en doğru isim nasıl bulunur; bunun çalışmasını yapmaktayız. Aday profilimizi çıkarmak için çalıştık” derken; “Bugün akşam İstanbullulara bir sürprizimiz olacak. Bir video ile nasıl bir aday olması gerektiğini anlatacağız. Adayımız, bugün anlaşılır. Biz akşam, İstanbul için seçim startımızı veriyoruz” dedi.

“İSTİAFA EDERİM”

Kaftancıoğlu İstanbul’u kazanacaklarından emin olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“İstanbul’u mutlaka kazanacağız. Bu konuda gerçekten de çok iddialıyım. Mevcut yönetim anlayışından İstanbul’u kurtaracağız. Eğer bu seçimi kaybedersek, ben, benden daha iyi yapan birine bu görevi bırakırım. Ancak kazanacağımızı biliyorum. Elbette yenilgide istifayı düşünürüm.”

“MİLLETVEKİLLERİNİN ADAY OLMAMASI LAZIM”

Kaftancıoğlu, “CHP’de herkes, her göreve kendisini layık görebilir. Aday adayı olabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Ancak parti kendisine bir görev verdiğinde, mutlaka bunu yerine getirmelidir. Ancak benim şahsi görüşüm; Milletvekillerinin aday olmaması yönündedir. İstanbul’da başta olmak üzere, vekillerin, Belediye Başkanlığına adaylıklarını doğru bulmuyorum” dedi.

SAADET PARTİSİ, İYİ PARTİ, HDP İLE TABAN DA İTTİFAK VAR

Kaftancıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“İttifak konusunda zaten, halk ile ittifak var. Tabanda bizim Saadetliler, HDP’liler, İYİ Partililer hatta daha önce AKP’ye oy vermiş, ancak şimdi oy vermeyecek herkesle ittifakımız var. Ancak çıkıp da, biz şu parti ile şöyle veya böyle bir ittifak yapıyoruz demiyoruz. Buna ihtiyacımız yok. Ancak, taban da zaten doğal bir ittifak vardır.”

İSTANBUL KADIKÖY’ÜN İLK ADAY ADAYI

Odatv’nin CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, İstanbul Kadıköy’den ilk aday adayı olacak kişi belli oldu. Eski CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün yarın Kadıköy Belediyesi başkanlığı için aday adayı olacağı öğrenildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.