Canan Kaftancıoğlu’nun istifası istendi: O’nlar benim kırmızı çizgim

Canan Kaftancıoğlu’nun istifası istendi: O’nlar benim kırmızı çizgim

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bazı ilçe başkanlarının katıldığı bir toplantı düzenleyerek destek aradı ancak 27 ilçe toplantıya katılmadı. Kılıçdaroğlu’nun kırmızı çizgim dediği isimler kim?

KAFTANCIOĞLU DEKLARASYON YAYINLATAMADI

İstediğini alamayınca önce istifa eden sonra da istifasını geri alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 39 ilçe başkanını toplayıp "İl Başkanımızla yola devam ediyoruz" başlıklı bir deklarasyon yayınlatmak istedi.

CHP İLÇE BAŞKANLARI İTİBAR ETMEDİ

Ancak toplantıya 27 ilçe başkanı katılmadı. Toplantıya sadece 12 ilçe başkanının katılması üzerine deklarasyon yayınlanamadı.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN İSTİFASI MI İSTENDİ?

CHP kulislerine gece flaş bir haber düştü. Buna göre Genel Merkez Kaftancıoğlu'nun istifasını istedi ancak her iki taraf da bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapmadı.

İddialara göre yaşanan bu gelişme üzerine Canan Kaftancıoğlu akşam saatlerinde ise il yönetim kurulu ile bir toplantı düzenledi.

“İSTİFA ETMEYELİM SONRA DEĞERLENDİRİRİZ”

"Genel merkez Canan Kaftancıoğlu'nun istifasını istedi" iddialarının gölgesinde geçen toplantıda "İstifa etmeyelim, belediye meclis üyeleri de atandıktan sonra durumu değerlendiririz" yönünde eğilim ortaya çıktı. Her iki toplantı da Kaftancıoğlu'nun istifasının istendiği iddialarını güçlendirdi.

KILIÇDAROĞLU’NUN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

Canan Kaftancıoğlu'nun il başkanlığı seçimlerinde ters düştüğü Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile kurultay sürecinde ters düştüğü Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu aday yaptırmak istemediği CHP kulislerinde biliniyor.

“ONLAR BENİM KIRMIZI ÇİZGİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yakın çevresine "Battal İlgezdi, Ali Kılıç ve Bülent Kerimoğlu benim İstanbul'daki kırmızı çizgimdir" dediği ifade ediliyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.