Canan Karatay’dan bomba açıklama

Canan Karatay’dan bomba açıklama

Yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin gündeminden inmeyen Prof.Dr.Canan Karatay, Kayseri Kitap Fuarı’nda en sağlıklı yiyeceğin pastırma olduğunu söyledi

Canan Karatay, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kayseri Kitap Fuarı’nda ‘Yaşam boyu sağlık’ konulu konferans verdi. Konferansta konuşan Karatay,  “Kayseri’nin yemek kültürünü çok beğeniyorum. En sağlıklı yiyecek pastırmadır” dedi.

 

Ayrıca Prof. Dr. Karatay, gençlerin müptelası olduğu gazlı ve şekerli içecekler konusunda “maalesef aileler 1-2 yaşındaki çocukların doğum gününe şekerli içecekler ikram ediyor, büyük bir başarı gibi. İşte hastalıkların temeli oradan atılıyor. 2-3 yaşındaki çocuğun doğum gününe şekerli, gazlı içecek gitmez. O zamandan itibaren çocukların ve bebeklerin karaciğerleri bozulmaya başlıyor. Şeker bağımlılığı, morfin, eroin bağımlılığından çok daha tehlikelidir. Sonunda bu içtiğiniz şekerler yağ oluyor, karaciğerler yağlanıyor. Karaciğerdeki yağlar en tehlikeli yağlardır” diye konuştu.

 

Zeytinin en sağlıklı meyve olduğunu söyleyen Karatay, “30-40 tane günde zeytin yiyin. En sağlıklı meyve suyu da zeytinyağıdır. Zeytinin yağı, zeytinin suyudur. Son derece faydalıdır. Biz yetişkinlere doğanın bahşettiği ana sütüdür. Kahvaltıda zeytinyağı içip geldim” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin Kayseri yemek kültürünü beğenip, beğenmediği sorusuna, Kayseri’nin yemek kültürünün beğendiğini, pastırmanın en sağlıklı yiyecek olduğunu söyleyen Karatay, “Pastırma ve sucuk doğal olarak yapıldığı zaman bilhassa pastırma çok önemlidir. Ama katkı maddesi olmayacak, hiçbir kimyasal olmayacak. Eski geleneksel usul ile pastırma en sağlıklı ettir, çiğ olarak bol bol tüketilebilir.” şeklinde konuştu.

 

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.