Canan Karatay'dan kilo vermek isteyenlere önemli uyarı: Hayatınıza mal olabilir

Canan Karatay'dan kilo vermek isteyenlere önemli uyarı: Hayatınıza mal olabilir

Prof. Dr. Canan Karatay, zayıflamakta zorluk çeken ve dert yananların dikkat etmesi gerekenleri açıkladı.

İnsan hayatını kolaylaştıran teknolojinin gelişimi ile artan hareketsiz yaşam tarzı kilo vermeye engel olan sebeplerin başında yer alsa da obeziteye sebep olan pek birçok neden bulunuyor. Son günlerde birçok kişinin yakındığı gibi diyete ve egzersize rağmen kilo veremiyorsanız Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerileri ile bu sorununuz ortadan kaybolacak.

 

D VİTAMİNİ ALMAK ÖNEMLİ

 

D vitamini eksik ise zayıflamak çok zor. Bunun için yaz aylarında güneşten sık sık faydalanmalı, kışın ise takviyeler ile D vitamini ihtiyacınızı gidermelisiniz. D vitamini içeren yiyecekler arasında balık, süt, tereyağı, yulaf ezmesi ve yumurta gibi yiyecekler yer alıyor.

 

LİGHT ÜRÜNLER KULLANMAYIN

 

Canan Karatay'a göre aspartam olarak bilinen E-951 kodlu katkı maddesinin zehirden bir farkı yok. Vücuda girdiği anda alkole dönüşen bu katkı maddesi yapay tatlandırıcılarda ve light ürünlerde sıklıkla bulunuyor. Kanser hücrelerini besleyen bu maddelerden uzak durmanız için light ürünleri tüketmekten sakınmalısınız.

 

AMBALAJLI GIDALARDAN UZAK DURUN

 

Günlük hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz ambalajlı gıdalar kısırlıktan kansere kadar birçok önemli sağlık sorununa yol açabiliyor. Sağlıklı bir yaşam için ambalajlı gıdalardan uzak durmanızda fayda var.

 

YEMEK SAATLERİNİ ÖNEMLİ

 

Kilo vermek isteyenlerin dikkat etmesi gereken konulardan birisi yemek yemek saatleri. Yağ yakıcı hormon olarak bilinen leptinin aktif olduğu saatlere göre bir beslenme düzeni oluşturarak kilo vermek mümkün. Gece vakti leptinin aktif olması ile uykunuzda kilo verebilirsiniz. Leptinin gece aktif olabilmesi için ise akşam 8'den sonra hiçbir şey yememeniz gerekiyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.