Canan Karatay’dan şok tavsiye! “Kurtlu elma yiyin”

Canan Karatay’dan şok tavsiye! “Kurtlu elma yiyin”

Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir söyleşide çarpıcı tavsiyelerde bulundu. Karatay, “Kurtlu meyve yiyin. Kurtlar ilaçlı hiçbir şeye dokunmazlar" dedi.

Prof.Dr.Canan Karatay, Burdur’da katıldığı bir söyleşide sağlıklı beslenme konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Karatay, organik olmayan meyvelerden uzak durulması gerektiğine vurgu yaptı.

Dahiliye ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Burdur’un Bucak ilçesinde Ayşe Sak Ortaokulu’nda ’AB Erasmus +K219 Sağlıklı Yaşam Mutlu Yaşamdır’ projesi kapsamında düzenlenen söyleşide önemli bilgiler paylaştı.

Söyleşiye katılan öğrenci ve velilere sağlıklı beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, kurtların ilaçlı meyvelerde olmadığını, organiklik belirtisi olan bu meyvelerin tercih edilmesini önerdi.

canan-karatay-siyasetcafe.jpg

BAĞIRSAKLARINIZA İYİ BAKIN

Prof. Dr. Canan Karatay, "Geleceğimiz bağırsaklarda başlar, bağırsakları sağlıklı tutuğumuz sürece hastalanmayız. Bağırsaklarımızda üç trilyona yakın mikrop, virüs ve bakteri var. Bu virüs ve bakterilerden dost ve düşman olanlar var. Dost olan bakterileri çoğaltır, düşman olanlardan kurtulursak hastalanmayız" dedi.

Karatay rafine tuz, şeker ve unun kötü bakterileri çoğalttığına değinerek, "Her türlü şeker ve tatlı zehirdir. Bir de mısır şurubu şekeri var. Beyaz şekerden 7 kat daha zehirlidir. Bu şekerler karaciğeri yağlandırıyor. Her türlü hastalıkların önünü açıyor" şeklinde konuştu.

RAFİNE TUZDAN UZAK DURUN

Rafine tuzların insan vücudu için üretilmediğine vurgu yapan Karatay, “Rafine tuzları insanın yenmesi için yapılmamıştır. Makine ve temizlik ürünlerinin üretimi için kullanılır. Endüstride kullanılmaktadır. Eğer tuz yiyeceksiniz hiçbir zararı olmayan kaya tuzu yiyiniz. Rafine edilmiş kimyasal eklenmiş rafine tuzu tüketmeyin" dedi.

ORGANİK OLMAYAN HİÇBİR MEYVEYİ YEMEYİN

Prof.Dr.Canan Karatay, mevsiminde sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Mevsiminde doğal olan sebzeleri yiyeceğiz, lüzumsuz ilaç kullanmayın. Organik üretilmeyen hiçbir meyveyi yemeyeceksiniz. Anamur muzu yiyin, kurtlu elma, kurtlu meyve yiyin. Kurtlar ilaçlı hiçbir şeye dokunmazlar. En sağlıklı meyve ilaçlanmadığı zaman zeytindir, en iyi meyve suyu da zeytin yağıdır. Her gün bol bol zeytinyağı içebilirsiniz” dedi. Ekmek yerine köy yumurtası tüketilmesinin daha faydalı olduğunu söyleyen Karatay fındık, fıstık ve cevizin kansızlığa iyi geldiğini belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.