Canan Tolon’un sergisi 2 Şubat’ta bitiyor

Canan Tolon’un sergisi 2 Şubat’ta bitiyor

Sanatçı Canan Tolon’un 1980’li yıllardan günümüze uzanan sanatsal birikimini İstanbul Modern’de izleyiciyle buluşturan, ‘Sen Söyle’ isimli sergisi 2 Şubat günü sona eriyor

Türkiye’nin en özgün ve yaratıcı sanatçılarından biri olan Canan Tolon’un  ilk kez bir müze çatısı altında gerçekleşen kişisel sergisi, 2 Şubat’a kadar sanatseverlerle buluşuyor.

 

İstanbul Modern’in düzenlediği ‘Sen Söyle’ adlı sergisi, sanatçının 1980’li yıllardan günümüze uzanan sanatsal birikiminden bir kesiti yansıtıyor.

 

 

Küratörlüğünü İstanbul Modern Genel Direktörü Levent Çalıkoğlu’nun üstlendiği serginin bir araya getirdiği bütünlük, sanatçının hem kendisini hem de günümüz insanını her açıdan etkileyen doğa ve çevre, mimarlık ve kültür hakkında yeniden düşünmemize olanak tanıyor. Tolon’un sanatındaki dönüşüm ve gelişimin ikonik örneklerini bir araya getiren sergi, aynı zamanda sanatçının sanat tarihinde yerini almış bazı yerleştirmelerinin yeniden üretimine de yer veriyor.

 

 

DOĞA VE MİMARLIKTAN İZLER

 

 

Tolon’un yapıtları izleyiciyi gördüğü imgelerin gerçek mi yanılsama mı olduğu konusunda kararsız bırakırken, “fotoğraf mı, resim mi?” sorusunu canlı tutan deneysel çalışmalarıyla da düşündürüyor.

 

 

Çalışmalarında çim tohumu, su, kahve telvesi gibi doğal malzemeler kullanan, tuvallerine yerleştirdiği metal parçalarını açıkhava koşullarının etkisine bırakarak doğanın resimde canlanmasını sağlayan sanatçı, zamanın izlerini resimlerinin oluşumu için önemli bir başlangıç noktası olarak kurguluyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.