Candaş Tolga Işık, Sezgin Baran Korkmaz'dan övgüyle bahsetmiş: 'Büyük hayırsever'

Candaş Tolga Işık, Sezgin Baran Korkmaz'dan övgüyle bahsetmiş: 'Büyük hayırsever'

'Maaşlı gazeteciler' tartışması devam ederken Candaş Tolga Işık'ın da 5 yıl önce yazdığı bir yazısında Sezgin Baran Korkmaz'dan övgüyle bahsettiği ortaya çıktı.

Dün yayınladığımız 'Deniz Zeyrek, Sezgin Baran Korkmaz'a neden teşekkür etti? Medya Sezgin Baran Korkmaz'ı nasıl şişirdi?' başlıklı özel haberimizde bir zamanlar Sezgin Baran Korkmaz'ı güzelleyen, Korkmaz'a düzenlenen kara para aklama operasyonu sonrasında ise Korkmaz'ın suç işlediğini beyan eden Gazeteci Deniz Zeyrek'i kaleme almıştık.

Dolandırdığı paralar ile gazeteciler üzerinden Sahte Robin Hood oyunu oynayan ve bu dönemde gazetecilere PR'ını yaptıran Sezgin Baran Korkmaz önceki gün Avustralya'da tutuklandı.

Korkmaz'ın tutuklanmasının ardından bir zamanlar Korkmaz'ı güzelleyen köşe yazıları ve haberler yapan gazeteciler de bir anda deyim yerindeyse tutuştu.

Korkmaz'ın suçlu olduğunu bilirken görmezden gelen, onu şişiren gazeteciler bir bir ortaya çıkarken eski Posta Gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık'ta Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkili olmakla suçlanıyor.

Kafa Dergisi’nin kurucusu, eski Posta Gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık'ın Korkmaz'ı övdüğü bir köşe yazısı şimdilerde sosyal medyada elden ele dolaşıyor.

Candaş Tolga Işık 2016 yılında, lüks bir otelde oğlu için yaptığı sünnet düğününün ardından, hakkında kara para aklama soruşturması olan SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili övgü dolu bir yazı kaleme almıştı.

 

Korkmaz’dan büyük bir hayırsever olarak bahseden Işık’ın o yazısında şu ifadeler yer alıyordu;

 

"Geçtiğimiz pazar İstanbul’un en lüks otellerinden Shangri La’da bir sünnet düğünü vardı. Düğün sahibi Baran Korkmaz, Karslı genç bir işadamıydı. Korkmaz, düğünün başlamasıyla birlikte eline mikrofonu alıp sahneye çıktı.

“Hepiniz hoş geldiniz. Bu düğünü bugüne kadar en az 5 kez eşimle ‘Böyle bir dönemde düğün olmaz’ diyerek erteledik. Sonra baktık ki bizim ülkemize barış gelene kadar bizim oğlan askerlik çağına gelecek… Düğünü yapmaya karar verdik.”

Bu dokunaklı sözler misafirlerin yüzünde buruk bir tebessüm yarattı.

Baran Korkmaz devam etti konuşmaya: “Birazdan sizlere birer boş kese dağıtılacak. İçlerine hediyenizle birlikte lütfen adınızı ve adreslerinizi de yazın… Bu sözler aralarında valiler, milletvekilleri, işadamları, sanatçıların da bulunduğu davetlileri adeta şoke etti. Salonda buz gibi bir hava esti. Bu nasıl bir görgüsüzlük, nasıl bir saygısızlıktı?

Adam utanmadan kimin ne takacağını sorguluyor, bu da yetmiyor “Mutlaka adresinizi de yazın” diyordu. Korkmaz’ın bu sözleri üzerine salonda homurdanmalar başladı. Davetliler arasında orta yaşlı bir adam eşine dönüp “Kalk gidiyoruz burada 5 dakika daha durmam” diyordu.

Sahnede elinde mikrofonla salondan gelen tepkileri seyreden Baran Korkmaz konuşmasını bitirmek için yeniden hamle yaptı: “Şimdi hepiniz merak ediyorsunuz tabii, kardeşim takıyı anladık da adresimizi niye yazıyoruz? Anlatayım… Ben Karslı bir ailenin okuyamamış çocuğuyum. İstanbul’a geldiğim yıllarda yoksulluğun dibini gördüm.

Banklarda yattım. Yıllar sonra iş hayatında başarılı oldum. Banklarda yattığım o günlerden bugünlere taşıdığım tek bir hayalim vardı: Bu ülkenin doğusu ve batısı arasındaki mesafeyi kapatmak. Şu an bu salonda Kars valimiz de var.

 

"BÜYÜK HAYIRSEVER" SEZGİN BARAN KORKMAZ


Düğünden önce Vali Bey’le konuşurken öğrendim ki memleketimde kız öğrenciler için acil bir yurda ihtiyaç varmış. Eşimle karar verdik, bugün sizlerin oğlumuza hediye edeceğiniz takıları o yurdun yapımı için Kars valiliğine bağışlayacağız.

O yurtta kalacak kızlarımıza okula başladıkları ilk gün sizlerin isimlerinizi ve adreslerinizi vereceğiz. Her biri size kendi cümleleriyle teşekkürlerini ifade eden bir mektup yazacak.”

(Büyük bir hayırsever olan Baran Korkmaz, bugüne kadar okullar ve yurtlar yaptırdı. Kars Bacalı’da yaptırdığı anaokulunun açılışına ‘Çocuklar Gülsün Diye’ derneğinin başkanı Gülben Ergen de katılmıştı.)

Baran Korkmaz konuşmasını bitirdiğinde tüm davetliler ayakta alkışlıyordu. İstanbul’un en lüks otellerinden birinin balo salonu az sonra tarihinin en anlamlı anlarına sahne oluyordu.

Davetliler bir yandan gözyaşlarını silerken diğer taraftan sünnet düğünü için getirdikleri takılara ne ekleyebileceklerini düşünüyorlardı. İstanbullu bir turizmci elindeki keseye Baran Korkmaz’ın oğluna takmayı planladığı tam altınla birlikte kolundaki lüks saati sokmaya çalışıyordu.

Anadolu’dan gelen bir tekstilci hanımefendi üzerindeki bütün mücevherleri almadığı için yeni bir kese daha rica ediyordu.

(Baran Korkmaz Kars’ın köylerinde birçok okulun inşasına yardım etti.)

22 Mayıs akşamı İstanbul’daki o sünnet düğününde toplanan 1 milyon 870 bin lira birkaç gün önce Kars Valiliği’ne bağışlandı. Kars’ın Digor ilçesinden çıkan bir gencin hayali binlerce Karslı genç kızın hayalinin gerçekleşmesine vesile olurken, Baran Korkmaz nezdinde bu toprağın tüm güzel insanlarına selam olsun."

 

DÜĞÜNE GİTMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

 

Sezgin Baran Korkmaz hakkında kaleme aldığı bu duygusal yazının sosyal medyada sıkça paylaşılmaya başlanması üzerine Candaş Tolga Işık'tan bir açıklama geldi.

 

Kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlayan Işık şu ifadeleri kullandı;

 

'Ben 2016’daki o düğüne gitmedim gidenlerden duyup Kars valiliğine teyid ettirdikten sonra yazdım. Yetmedi bu SBK PR'ı mı yoksa gerçekten yapıldı mı diye arkasından bir de takip yazısı yazdım.

- Bunun dışında tek bir ne SBK PR’ı yapan ne öven ne yazım ne de paylaşımım vardır.

- Yazıyı yazdığım gün itibarıyla SBK ile ilgili ne herhangi bir yasal süreç ne de herhangi bir haber vardı. Ne yalan söyleyeyim ben yazdıktan 5 yıl sonra böyle bir operasyonu da öngöremedim."

 

KORKMAZ'IN REKLAMLARINI YAYINLAMIŞ

 

O tarihlerde gazetelerde ve televizyonlardaki SBK holding reklamlarına değinen Işık şunları söyledi:

 

"Bununla birlikte öyle ya da böyle bu yazıyı bir şekilde kaleme almış biri olarak hele ki “maaşlı gazeteciler” tartışması varken bir dönem gazetelerde TV’lerde çarşaf çarşaf dolaşan SBK reklamlarından medya grubumun ne aldığını da arkadaşlardan çıkarmalarını istedim.

- Belgeleriyle paylaşmak isterim: 2 dergide ilan karşılığı 10 bin TL (Euro değil!)+KDV ve Kars’taki köy okullarına dağıtılmak üzere 2500 adet (tanesi 10 TL) çocuk dergisi.. Tamamı banka üzerinden transfer edilen, faturası/irsaliyesi, işlerin gerçekleştiğine dair belgeler ektedir."

 

'5 SENE SONRA BAŞINA NE GELECEĞİNİ KESTİREMEDİM'

 

Bugüne kadar 200’den fazla kişi ve kurumdan reklam aldığını belirten Işık şöyle konuştu:

 

"Her ne kadar size yaptığımız dergileri beğendiremesek değerli eleştirilerinize konu olsak da tümü bugün ülkenin en çok okunan yayınları arasındadır. Lakin bugüne kadar 200’den fazla kişi, kurumdan reklam aldık. Hiçbirinin 5 sene sonra başlarına gelecekleri hala kestiremiyoruz.

- Kaldı ki 1 hafta önce pandemiden magdur edilen müzisyenler için 100 bin lira bağış yapan (ekte görebilirsiniz), personeline gururla piyasanın çok üzerinde ücretler veren bir kurumuz (yukarıdaki) 3 kuruşluk reklam için namusumuzu, şerefimizi ayaklar altına almayız.

- Cevap biraz uzun oldu umarım Türkiye medyasında tüm kurumlar ve şahıslar bu şekilde şeffaf bir şekilde nerde ne alıyorlar ne almıyorlar belgeleriyle paylaşır da biz de öğreniriz! Vaktiniz aldığım için sizden ve takipçilerinizden özür dilerim. İyi çalışmalar."

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.