Caner Taslaman'dan Cübbeli Ahmet'e yanıt! 'İmam hatiplerin aleyhine en çok konuşan Cübbeli ve cemaatidir'

Caner Taslaman'dan Cübbeli Ahmet'e yanıt! 'İmam hatiplerin aleyhine en çok konuşan Cübbeli ve cemaatidir'

Akademisyen Caner Taslaman, ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ye yanıt verdi.

Deve sidiğinin içilebileceğini söyleyerek daha önce gündeme gelen Ebubekir Sifil, bu kez de namaz kılmayan kişilerin azarlanabileceğini, dövülebileceğini hatta öldürülebileceğini söyledi.

“Türkiye’nin %80’i namaz kılmıyor hepsini öldürmek lâzım” ifadelerini kullanan Sifil’in konuşmasını değerlendiren Akademisyen ve Kuran Araştırmacısı Caner Taslaman’a ise Cübbeli Ahmet tepki gösterdi.

Diyanet yetkililerini de eleştiren Cübbeli, açıklamasında “Caner Taslaman hiçbir İslâmî kaynağı Arapça metninden ilk kaynağından okuyup mânâ verecek bir ilme sahip değildir. Eğer Diyânet yetkilileri bu konuşmayı duymadıkları için tepki vermedilerse yazıklar olsun. Yok eğer duydular da tepki vermedilerse iki kere yazıklar olsun” dedi.

 

“KELİME OYUNU YAPIYOR”


Konuya ilişkin konuşan Caner Taslaman, şunları söyledi:

 

“Cübbeli yine kelime oyunu yapıyor. Cübbeli Ahmet’in, Sifil’in savunduğu zihniyet Türkiye’de hakim olsaydı, ki istedikleri bu. Yüzde sekseninin öldürülmesi gereken bir sistemin, doğru bir sistem olduğunu düşünüyorlar. Benim uzmanlık alanım felsefe ve kelam. Din felsefesi. Arapça çalışmalarda iddialı değilim. Cübbeli çıksın Arapçasının manasını tek tek vereyim, o da versin. İstiyorsa Arapçasını konuşalım. Diyanet’in görevi bana bunu söylemek değil. Diyanet, insanları nasıl düşüneceklerini söyleyecek bir kurum değil. Türkiye’nin en büyük baş belasının cemaatler olduğunu düşünüyorum. Asıl baş belası cemaatlerdir. Millet şimdi Gülşen’e kızıyor. İlahiyatın ve imam hatiplerin aleyhine karşı en çok konuşan Cübbeli ve cemaatidir.”


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.