Canikli ilan etti! TSK'da FETÖ tehlikesi bitti

Canikli ilan etti! TSK'da FETÖ tehlikesi bitti

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TSK’da FETÖ tehlikesinin bittiğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları;

Bakan Canikli, katıldığı bir mezuniyet programında açıklamalar yaptı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Fetullahçı Terör Örgütü tehlikesinin ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Mezuniyet töreninde konuşan Bakan Nurettin Canikli, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu operasyon gerçekleştirilmemiş olsaydı, bu millet, topraklar bunun bedelini ileride çok daha fazla bir şekilde ödemek zorunda kalacaktı” ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Nurettin Canikli’nin yaptığı açıklamalarının tamamı;

"FETÖ, özellikle askeri eğitim kurumlarımız başta olmak üzere onların etkisiz hale getirilmesi, oraların kontrol altına alınarak FETÖ'ye mensup teröristler yetiştirilmesi için ciddi çalışmalar içerisinde olmuştur. Hamdolsun, şu an itibarıyla bu tehlike tamamen ortadan kaldırılmıştır."

TSK'DA FETÖ İLE MÜCADELE

TSK'da 'itirafçı' adı altında savcılığa beyanda bulunan bin 800 civarında kişinin geçici görevle uzaklaştırıldığını ifade eden Canikli, şunları kaydetti:

"Gerçekten itirafçılık sisteminden faydalanmak istiyorlarsa onun gereğini yapmaları gerekiyor. Yani örgütün deşifre edilmesi, kripto unsurlarının deşifre edilmesi için bildiklerini gerçek anlamda anlatmaları gerekiyor. Mevzuatımıza göre ancak bu şekilde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanılabilir. Artık terör örgütünün size verebileceği bir şey yok. Gelin Türk adaletine, Türk milletine teslim olun, örgütün tamamen gizli kalmış unsurlarının da açığa çıkartılması için bildiklerinizi anlatın ve bu milletin bu belasını tepeden tırnağa ortadan kaldıralım, temizleyelim."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum