Canlı yayında açıkladı: Binali Yıldırım'dan istifa kararı

Canlı yayında açıkladı: Binali Yıldırım'dan istifa kararı

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım TBMM Başkanlığı'ndan istifa edeceğini açıkladı.

TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım CNNTürk'te gerçekleşen canlı yayında istifa edeceğini açıkladı.

Yıldırım "Adaylık müracatım yapıldığı zaman Meclis Başkanlığı’ndan istifa edeceğim" dedi.

Binali Yıldırım, CNN Türk’te canlı yayında Buket Aydın tarafından kendisine sorulan Meclis Başkanlığı göreviyle ilgili soruya "İstifa edeceğim" karşılığını verdi.

“BU BİR İLK İSTİFA EDECEĞİM”

Buket Aydın’ın istifa edip etmeyeceğini sorması üzerine AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım yaşanan durumun bir ilk olduğunu ifade ederek, “Mevzuatta TBMM Başkanlığı Belediye Başkanlığı adaylığı düşünülmemiş, kanunlarda yazılmamış. Adaylığım açıklanınca herkes şaşırdı. Hukukçular tartışmaya başladı. Kimisi diyor herhangi bir yasak yok, bir kısmı da diyor ki istifa etmelidir. Ben özetle şunu söylemek istiyorum. Benim istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine çok canım sıkılıyor. Bizim İstanbul'u konuşmamız gerekiyor. Anlamsız yere benim istifa edip etmeyeceğim konuşuluyor. Ben resmen aday bile değilim kaldı ki. Partim açıklamış. Onun için burada açıklıyorum, adaylık sürecim açıklandığı an istifa edeceğim. Adaylığım resmen açıklandığında ben dilekçemi vermiş olacağım.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.