Cannes Film Festivali sanala mı taşınıyor?

Cannes Film Festivali sanala mı taşınıyor?

Cannes Film Festivali'nin koronavirüs nedeniyle tehlikeye girmesi başka ihtimalleri gündeme getirdi. Mayıs’ta gerçekleşmesi planlanan 73. Cannes Film Festivali’nin sanal ortamda gerçekleşmesi için çalışmalar başladı.

Koronavirüs eğlence ve sanat dünyasındaki tüm planları hatta dengeleri değiştirmeye başladı. Çekim ve vizyon tarihini değiştiren yapımlara her geçen gün bir yenisi eklenirken gözler 12-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 73. Cannes Film Festivali’ne çevrildi.

 

Sinema dünyası, en önemli film etkinliği Cannes’ın iptal haberini bekliyor. Ancak 73. Cannes Film Festivali’nin iptal edilme ihtimali sinema sektörü için ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Seçkisiyle dünyanın sinema gündemini belirleyen Cannes, dev film marketiyle sinemanın sonraki yıllarının planlanması için de büyük önem taşıyor.

 

Hollywood haberleri veren Deadline’ın haberine göre sektörün önde gelen bağımsız film şirketleri ve yetenek ajansları, Cannes Film Market’in iptal edilmesi halinde bu yıl onun yerini alacak bir sanal market kurmak için çalışmalara başlamış durumda. Birkaç hafta önce başlayan planlamada, bitmiş projelerin gösterimi, video konferanslar, birebir pazarlıklar ve online sinemacı sunumları yer alıyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.