CarrefourSA'nın Kayseri'deki tüm mağazaları artık Migros'un

CarrefourSA'nın Kayseri'deki tüm mağazaları artık Migros'un

Sabancı Holding'e bağlı Carrefoursa artık Kayseri'de olmayacak. Migros rakibinin kente bulunan tüm mağazalarına bünyesine kattı.

Ağustos ayında 12'si Migros 8'i de Migros’a ait Kipa olmak üzere 20 mağazayı bünyesine katan CarrefourSA, şimdi de memleketi olarak bilinen Kayseri'de faaliyet gösteren 11 mağazasını Migros'a devretme kararı aldı.  

Sabancı Holding, önde gelen markalarından birini kurucusu Hacı Ömer Sabancı ile Hacı Sabancı, İhsan Sabancı, Sakıp Sabancı gibi yöneticilerinin doğum yeri olan Kayseri’den çekme kararı aldı. Sabancı Holding iştiraki CarrefourSA, şehirdeki 11 mağazasını Migros’a devrediyor. Dünya'da yer alan habere göre; Melikgazi'de 7, Kocasinan'da 2, Talas'ta 2 olmak üzere toplam 11 mağazasını Migros’a devretmiş oldu ve Kayseri’deki operasyonlarını sona erdirdi. Bu işbirliği ile Migros’un ildeki mağaza sayısı 22’ye ulaştı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz ile Migros Ticaret A.Ş. arasında, şirketimiz tarafından işletilmekte olan toplam 11 adet mağazanın; Şirketimizin devir hakkını haiz olduğu 8 adedinin alt kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla ve bununla birlikte, şirketimizin devir hakkını haiz olmadığı 3 adet mağazanın ise, maliklerin onayının alınması koşuluyla alt kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla toplam 6.580.000 TL bedel karşılığında Migros'a devri amacıyla 4 Aralık 2017 tarihinde Ticari İşletme Devri Sözleşmesi akdedilmiş olup; sözleşme kapsamında gerekli hukuki ve idari izinlerin alınması için Rekabet Kurulu'na izin başvurusu yapılması dahil resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Devir işlemleri Rekabet Kurulu onayı sonrasında gerçekleştirilecektir.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.