Çavuşoğlu: CHP listelerindeki HDP'lileri PKK yerleştirmiş

Çavuşoğlu: CHP listelerindeki HDP'lileri PKK yerleştirmiş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir'de taksi durak başkanları ve taksi şoförleriyle bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir'de taksi durak başkanları ve taksi şoförleriyle bir araya geldi.

Çavuşoğlu, İzmir'de Alsancak semtinde dolaşırken CHP'lilerin 'bizi kurtarın' diye bağırdığını, kendilerinin de 'kurtaracak olan sizsiniz, bu sefer Nihat Bey'e oy vereceksiniz' yanıtını verdiklerini aktararak şöyle konuştu:

'Bu şehri makus talihinde kurtarmamız lazım. Nihat Bey 'bu şehri almaya değil, kendimi İzmir'e vermeye geldim' diyor. Genel seçimlerde cumhurbaşkanı olarak kimi istiyorsak, hangi partiye gönül verdiysek oyunumu verebiliriz. Bir şehirde yerel seçimlerde şehri emanet edeceğimiz kişi, kadrolara oy vermek lazım. Böyle olan yerlerde fark belli. Son 5 senede Antalya'da yapılanlar muhteşem.

Hiç kusura bakmasınlar İzmir'de bir kaç defa uluslararası toplantı yaptım. İzmir'de bakanlığımızın temsilciliği olmasına rağmen istediğim düzeyde toplantıyı burada yapamıyorum. Getirdiğim misafirler benimle dalga geçiyor sonra. Dünyanın en güzel şehri İzmir böyle mi olmalı? Özeleştiri de yapıyoruz, neler yaptık diye. İzmir'e yapılan hizmetlerin hepsi hükümetimizin yaptığı hizmetler.'

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

'Cumhur İttifakı'nı kururken sadece hükümet sistemini değiştirmek için değil tüm Türkiye'yi kalkındırmak için kurduk. Yerel seçimde de gücümüzü o nedenle birleştirdik. İzmir'de de böyle. İttifakın bir başka amacı da ülkeyi hedeflerine ulaştırmak. Devletimizin, milletimizin bekası için kurulmuştur. Bugün karşı karşıya kaldığımız tehditlerin, zorlukların farkındasınız.

O yüzden biz milletimizin, devletimizin bekası için Türkiye'yi gelecek hedeflerine ulaştırmak, karşılaştığımız zorlukları kolayca açmak için gücümüzü birleştirdik. İttifakın içinde vatanını, milletini seven, Türkiye, bayrak sevdalısı insanlar var. Karşı ittifakın içinde siyasi partilere bir şey söylemiyorum, CHP, İYİ Parti'ye bir şey söylemiyorum. Ama HDP, PKK güdümünde bir parti.

Belediye başkanları ne yaptı, devletin gönderdiği parayı? Milletin cebinden çıkan vergileri dağa gönderdiler. İki gün önce Ağrı'daydım. 1.5 yıldır vali kayyumda, neler yapmış neler aynı parayla. Tunceli'de vali kayyum, neler yapmış. Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olmuş Tunceli. Paralar terör örgütlerine gitmezse ve güzel harcanırsa çok güzel şeyler yapılıyor.'

'ZİLLET İTTİFAKININ İÇİNDE TERÖR ÖRGÜTLERİ VAR'

Çavuşoğlu 'Zillet ittifakının içinde terör örgütleri var' dediğinde bazı milletvekili arkadaşlarının 'Böyle konuşma, taban çok etkileniyor' dediğini aktararak, 'Ben size terörist demiyorum. Ben şunu söylüyorum, ne kadar terörist varsa, terör örgütü, sadece PKK değil, PYD'si, YPG'si, FETÖ, DHKP-C, TİKKO, ne kadar bölücü hain varsa bu ittifakın içinde. Siz olmadığını söyleyin. Ben söylemiyorum ki! Kandil'deki PKK söylüyor, 'bu ittifakın içindeyim, bu ittifakı destekliyorum' diyor.

Biz MHP ile ilçelerde beraber karma listeler yaptık. Karşı listelerde HDP'liler var. Bunların tamamını PKK yerleştirmiş. O parti, PKK'dan izin almadan bir kelime söylemez, bir kişi aday gösteremez. CHP listelerindeki HDP'li adayların tamamını PKK yerleştirmiş. Bu nedenle memleketimize sahip çıkacağız. Yaşadığımız şehirlere sahip çıkalım ki huzurlu, mutlu, sorunsuz yaşayalım.' ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.