Çavuşoğlu Yeni Zelanda saldırında yaralı Türk sayısını açıkladı

Çavuşoğlu Yeni Zelanda saldırında yaralı Türk sayısını açıkladı

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı düzenlendi, en az 49 kişi hayatını kaybetti. Bakan Çavuşoğlu Yeni Zelanda saldırında yaralı Türk sayısını açıkladı.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Cuma namazı vaktinde bir camiye otomatik silahla saldırı düzenlendi.

Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu düşünülen camiye düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapan Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Christchurch'teki terör saldırısının 'iyi planlanmış' olduğunu belirterek 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 20'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

İKİ TÜRK VATANDAŞI YARALANDI

Bakan Çavuşoğlu'ndan gelen son dakika açıklamasına göre saldırıda iki Türk vatandaşı yaralandı. Cami saldırısının ardından 1'i kadın olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.

Birkaç araca bağlanmış olarak bulunan el yapımı bombalar etkisiz hale getirildi. Bangladeş Kriket Milli Takımı'nın da saldırı sırasında olay yerinde olduğu ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti ve dayanışma mesajı verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bugünü “Yeni Zelanda’nın en karanlık günü” olarak tanımlarken, üst düzey hükûmet yetkililerin kriz toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Dört kişinin gözaltına alındığını açıklayan polis teşkilatı, gözaltına alınanların üçünün erkek, birinin kadın olduğunu bildirdi.

Camide bulunan kişilerden biri, CNN kanalına yaptığı açıklamada, silahlı saldırganın 10-15 dakika boyunca insanları hedef alarak ateş ettiğini söyledi.

TÜRKİYE’DEN YENİ ZELANDA’YA DAYANIŞMA MESAJI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Peters ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti ve dayanışma mesajı verdi.

Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camiye düzenlenen ve çok sayıda kişinin katledildiği terör saldırısının ardından bu ülkenin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Peters ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, görüşmede, mevkidaşı Peters'a taziyelerini iletti ve dayanışma mesajı verdi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.