Çavuşoğlu'ndan Akıncı'ya çok sert tepki!

Çavuşoğlu'ndan Akıncı'ya çok sert tepki!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Slovenya Dışişleri Bakanı Cerar ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Açıklamalarında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sert sözlerle yüklenen Çavuşoğlu, "Akıncı seçim zamanı Türkiye'yi malzeme etmeye çalışıyor. Başka konuları malzeme ederek Türkiye'ye saldırmaya çalışıyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasının satır başları:

Cumartesi günü heyet geldi. Bizden de katılımla toplantılar gerçekleşti. Karşılıklı öneriler oldu. Bu toplantı sonunda bir mutabakat sağlanmadığı için devamı knousunda teyitleşildi. Bir yol üzerinde uzlaşı olsaydı bugünkü toplantıya ihtiyaç olmazdı.

Rus heyeti Ürdün'e gitti. Bugün saat 12.00 itibariyle tekrar toplantılar başladı. İdlib’de bir an önce ateşkese riayet edilmelidir. Rejimin saldırganlığına engel olmak gerekiyor. Burada önemli olan barışın tesis edilmesi ve yerinden edilenlerin geri dönmesi.

Bu kadar insan yerinden edilirken siyasi süreçten söz etmek mümkün değil. Bakalım bugünkü toplantılar neticesinde bir mutabakat olacak mı. Bugün de sonuç çıkmazsa umhurbaşkanı Erdoğan ve Putin bir araya gelebilir.

AKINCI'NIN TÜRKİYE AÇIKLAMASI İLE İLGİLİ

Akıncı seçim zamanı Türkiye'yi malzeme etmeye çalışıyor. Başka konuları malzeme ederek Türkiye'ye saldırmaya çalışıyor. Bu kadar dürüst olmayan bir siyasetçiyle hayatım boyunca çalışmadım. KKTC'ye dürüst olmayan bir siyasetçi yakışmıyor.

 KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI NE DEMİŞTİ?

26 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olan ve İngiliz The Guardian'a konuşan Akıncı, Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'ye bağlanması konusunun, Türkiye'nin kendi çıkarlarına da aykırı olduğunu söyledi. Akıncı, "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" dedi. Tayfur Sökmen, Fransız mandasına bağlı Hatay Devleti'nin 1939'da referandumla Türkiye'ye bağlanmasını kabul etmişti. Kıbrıs'ta federal çözümüne bir an önce varılması gerektiğini ifade eden Akıncı, "Acele etmemiz lazım. Bunca yıldan sonra bir dönüm noktasına, belirleyici bir ana geldik" dedi. Akıncı, "Kıbrıslı Türkler laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istiyor" diye konuştu. Birleşik Krallık'ın AB'den çıkışına (Brexit) olumlu bakmadığını belirten Akıncı, "Alkışlarla karşılamadım, ama saygı göstermek zorundayız. Bundan sonra ülkenizi tek parça olarak tutabilecek misiniz, bilmiyorum. Bunda oldukça zorlanabilirsiniz" dedi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.