Çavuşoğlu'nun 'Ümmet'ten yardım istemesi tepki çekti: Hangi ümmet!

Çavuşoğlu'nun 'Ümmet'ten yardım istemesi tepki çekti: Hangi ümmet!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan’da İsrail güvenlik güçlerinin saldırılarına değinirken 'Hep kınıyoruz ama ümmet bizden adım atmamızı bekliyor' gibi bir ifade kullanmasını gazeteci Hakan Çelik ve Ertuğru

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan’da İsrail güvenlik güçlerinin saldırılarına değinirken "ummet"den yardım isteyen sözler sarfetmesi iki gazeteci tarafından aynı gün yazdıkları yazıyla eleştirildi.

Posta gazetesinden Hakan Çelik, "Çavuşoğlu’nun 'ümmet' ifadesiyle kastettiği İslam halkları, İslam ülkelerinin vatandaşları. Fakat artık çok iyi biliyoruz ki 'İslam âlemi' diye tarif edilen bir birliktelik söz konusu değil. Kültürel ve dini yakınlıktan söz etmek mümkün elbette; ancak bunun siyasi ve ekonomik bir karşılığı olmadığını en iyi anlayan ülkelerden biriyiz." diye yazarak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu net bir yazıyla eleştirdi.

Hakan Çelik, "Son yüz yıldır Türkiye zor zamanlarında -birkaç istisnai durum dışında- İslam âlemi denen grubu yanında göremedi. Çok ihtiyaç duyduğumuz kalıcı yatırımları din kardeşlerimizin olduğu coğrafyadan alamıyoruz. Tam tersine, Türkiye’nin çatıştığı veya rekabet ettiği ülkelerle birlikte hareket ediyorlar. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil bir dizi ülke Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin yanında hizalandı. 'Türk malları almayın', 'Türk dizileri izlemeyin' diyenler de orada." diye yazdı.

Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök'se bugünkü yazısında, "Gerçekçi olalım artık... Bugün Müslüman dünyasında maalesef artık sözlükte tarif edilen o ümmet yok... O ümmet, on binlerce şehit verdiğimiz Ortadoğu çöllerinde 100 yıl önce kaybolup gitti ve bir daha bulunamadı..." dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.