Çaycı Hüseyin Instagram hesabı için mavi tık almak isterken dolandırıldı

Çaycı Hüseyin Instagram hesabı için mavi tık almak isterken dolandırıldı

Çocuklar Duymasın dizisinde Çaycı Hüseyin karakteriyle ün yapan Alpaslan Özmol, Instagram hesabı için mavi tık almak isterken dolandırıldı.

Önce TGRT ve ardından da ATV ekranlarında yayınlanan ve bir döneme damgasını vuran Çocuklar Duymasın dizisinde Çaycı Hüseyin karakteriyle ün yapan Alpaslan Özmol, mavi tık almak isterken dolandırıldığını iddia etti.

İddialara göre; Alpaslan Özmol’un alpaslanozmoloffical adlı Instagram hesabı için mavi tık almak adına İbrahim T.’nin hesabına 1000 lira para gönderdi. Sonrasında da İbrahim T. kendisinden hesabı ger vermek adına 2 bin 500 lira daha para istedi. Parayı göndermeyen ve dolandırıldığını anlayan Özmol ayrıca sosyal medya hesabının çalındığını fark etti.

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık İbrahim T. için, "Haksız çıkar sağlamak amacıyla bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma" suçlarında hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bakırköy 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade veren Özmol, "Ben sanığa banka üzerinden bin lira para gönderdim. Söz konusu parayı hesabıma mavi tik alınmasına ilişkin vermiştim. Sonrasında şahıs bana '2 bin 500 lira daha verirsen hesabını geri veririm" dedi.

Özmol ifadesinin devamında, “Ben şahsın art niyetli olduğunu anladım ve iletişimi kestim. Sanıktan şikayetçi oldum. Hesabımı da geri alamadım. Yeni hesap açmak zorunda kaldım. Böylelikle mağduriyet yaşadım. Sanıktan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Dosya daha sonrasında alınan ifadelerin hemen ardından yargılamanın devam etmesi için Gemlik Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.