‘Çaysız yapamam’ diyenler! Bu habere dikkat!

‘Çaysız yapamam’ diyenler! Bu habere dikkat!

Çay tiryakisi olanlar sağlık açısından risk altında… Yapılan araştırmanın sonuçları, her gün çay içenleri üzecek nitelikte… İşte yapılan araştırmanın ayrıntıları;

Uzmanların yaptığı araştırmaya göre, her gün çay içenler sağlık açısından risk altında… Çayın nasıl tüketilmesi gerektiği ile ilgili ayrıntıları içeren araştırmanın sonuçları haberimizde yer alıyor.

her-gun-cay-iciyorsaniz-bu-habere-dikkat-_21523765911.jpg

Çocukların evde, okulda ve ev dışındaki beslenme alışkanlıklarının incelendiği araştırmaya göre, 11-14 yaş aralığındaki çocukların yüzde 82'sinin çay'a şeker kattığı, yüzde 26,9'unun kola ve gazoz gibi gazlı içecekler tükettiği tespit edildi.

cay-hakkinda-bilmediklerimiz-ve-gelisimi_1484830175-b.jpg

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yaptırılan ve 11-14 yaş aralığındaki 3 bin 28 çocuk üzerinde gerçekleştirilen araştırmada, şekerli çay ile obezite riski ele alındı.

her-gun-cay-iciyorsaniz-bu-habere-dikkat-_61523765913.jpg

Böbrek taşı ya da kum döken hastalara, romatizmal rahatsızlığı olan kişilere çayın zararlı olduğu belirlendi. Bu tip rahatsızlığı olan hastaların çay tüketiminin normalden fazla gerçekleşmesi durumunda vücut içerisindeki idrar miktarında artış meydana gelmekte ve üre asidi oranı da hızla düşmektedir.

her-gun-cay-iciyorsaniz-bu-habere-dikkat-_31523765911.jpg

Siyah çay’dan en kısa zamanda vazgeçmeli yerine daha açık ya da doğal ve faydalı sıvılar tüketmelisiniz.

Çalışmaya katılan çocukların beden kitle indekslerine bakıldığında yüzde 89,7'si normal, yüzde 5,22'si hafif kilolu gözükürken, bilinenin aksine gazlı içecek tüketenlerde şişmanlık oranı çok daha düşükken, çay da şeker kullananlarda bu oranın daha fazla olduğu ve obezite riskinin arttığı tespit edildi.

her-gun-cay-iciyorsaniz-bu-habere-dikkat-_51523765913.jpg

Şeker çay ile birlikte tüketildiğinde ise, damar tıkanıklığı, kalp rahatsızlıkları, demir eksikliği ve anemi rahatsızlıklarına neden oluyor.

qshyq_1517900362_2286.jpg

Fazla siyah çay tüketimi ise yüksek tansiyon ihtimalini yüksek oranda arttırıyor. Yine aynı dozda ve her gün tüketilen siyah çay ellerin titremesine, sinirsel rahatsızlıklara da neden olabiliyor.

sicak-cay-icenler-dikkat_e96f0.jpg

Sanılanın aksine kabızlık rahatsızlığına da en birinci etkenin siyah çay olduğu belirlendi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.